13 Απριλίου, 2024

Γεωλογικό, βιομηχανικό, μεταλλευτικό τουρισμό προωθεί στη Μήλο το “Miloterranean Geo Experience”.

Η νέα πρωτοβουλία του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου «Miloterranean Geo Experience», με χορηγό την εταιρεία S&B Βιομηχανικά ορυκτά, παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης σε πολυχώρο της Αθήνας. Ειδικότερα το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου, με την υποστήριξη του Ομίλου S&B, ανέπτυξε το Miloterranean Geo Experience, το οποίο απευθύνεται στους επισκέπτες του νησιού που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την πολυδιάστατη ομορφιά και τη σπάνια προέλευση του τόπου, ένα πρόγραμμα που σύμφωνα με τους εμπνευστές του προσπαθεί να παντρέψει την εξόρυξη και τον τουρισμό.

Η διαδικτυακή ξενάγηση στο τοπίο και στο υπέδαφος της Μήλου είναι ταυτόχρονα και μια πολύ πειστική πρόκληση για επίσκεψη που θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς το νησί.

Το Miloterranean Geo Experience είναι ένα τουριστικό «brand» που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού αξιοποιώντας τη μοναδική ηφαιστειακή προέλευση του τοπίου του και τη σπάνια γεωλογία του.

Ειδικότερα, επτά λεπτομερώς χαρτογραφημένες διαδρομές με επιμελημένα κείμενα ξενάγησης αποκαλύπτουν στον περιηγητή τη μοναδική γεωλογία, το πλούσιο μεταλλευτικό παρελθόν και παρόν και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας μια ως τώρα «κρυφή» Μήλο.

Γεωλόγοι, μεταλλειολόγοι, δασολόγοι, χαρτογράφοι και ιστορικοί έχουν ενώσει τις γνώσεις και την εμπειρία τους προκειμένου να ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε πρωτόγνωρες πτυχές αυτού του κυκλαδίτικου τοπίου, αποσκοπώντας, πέρα από την ανάδειξη της γεωλογικής ιδιαιτερότητας του νησιού της Μήλου σε διεθνές επίπεδο, στη δημιουργία μίας ολοκαίνουργιας βιωματικής εμπειρίας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γ. Δαμουλάκης. Επίσης:

Όπως επεσήμανε η εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΜΜΜ, κα Νικόλ Κυριακοπούλου: «Το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ανανεώνεται συνεχώς, καινοτομεί και εκπαιδεύει. Η νέα πρωτοβουλία, το  Miloterranean Geo Experience, προέκυψε από παραίνεση των ίδιων των επισκεπτών της Μήλου, οι οποίοι με τον ενθουσιασμό και τις συνεχείς ερωτήσεις τους μας ώθησαν στη δημιουργία ενός πιο ολοκληρωμένου τρόπου ξενάγησης στα μέρη γεωλογικού, βιομηχανικού και μεταλλευτικού ενδιαφέροντος».

Στο χαιρετισμό του, ο Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης της S&B, κ. Θωμάς Ανδρουλάκης τόνισε: «Στηρίζοντας το Miloterranean, η S&B αποδεικνύει στην πράξη ότι νοιάζεται για την αμοιβαία και ισόρροπη ανάπτυξη της τουριστικής και της εξορυκτικής βιομηχανίας της Μήλου και μάλιστα σε μια δύσκολη για τον τόπο μας συγκυρία».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε σύνδεση μέσω Skype με ομάδα πολιτών της Μήλου που βάδιζαν προς το ηφαίστειο του Κάλαμου.

Παρόντες επίσης ο βουλευτής κ. Νίκος Συρμαλένιος και πολλοί δημοσιογράφοι και Μηλιοί συμπολίτες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή