7 Φεβρουαρίου, 2023

Γ. Δαμουλάκης : Όλοι μαζί για να φτάσουμε ψηλά τον τουρισμό

Μήνυμα του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Μήλου Γεράσιμου Δαμουλάκη για την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού.

Ο Τουρισμός είναι ο ισχυρότερος πυλώνας της οικονομίας μας, το μόνο βιώσιμο εθνικό προϊόν που μπορεί αποδεδειγμένα να αποτελέσει την αναπτυξιακή διέξοδο της Ελλάδας από την κρίση και ο σημαντικότερος τρόπος βιοπορισμού και ανάπτυξης για τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές της χώρας μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που εορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου έχει φέτος για την Ελλάδα ιδιαίτερη αξία, καθώς η χώρα μας κατάφερε να παραμείνει ως ένας από τους πιο δημοφιλείς και ελκυστικούς διεθνείς προορισμούς παρά τις δοκιμασίες που ο Τουρισμός υπέστη από την εύθραυστη οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας μας, τα capital controls, τις ταξιδιωτικές οδηγίες και την αρνητική προπαγάνδα που επιχειρήθηκε από το εξωτερικό.
Το αποτέλεσμα αυτό δεν ήρθε τυχαία. Ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων για την προστασία και την ανάκαμψη του Τουρισμού μας εν μέσω κρίσης, με προσεκτικά βήματα, στόχευση, καινοτομία και έξυπνες πρωτοβουλίες. Αλλά πάνω απ’ όλα με πνεύμα συνεργασίας για την επίτευξη ενός εθνικού σκοπού.

Οι τουριστικοί Δήμοι της χώρας με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν για προώθηση και προβολή του τουριστικού τους προϊόντος, αλλά κυρίως με τουριστικό πλάνο και μεθοδευμένη εργασία, κατάφεραν με τη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β΄ Βαθμού και των φορέων και επαγγελματιών του Τουρισμού, να διατηρήσουν την εικόνα της χώρας μας ψηλά και να αναδείξουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας στον Τουρισμό σαν ένα πολύτιμο αλλά εύθραυστο διαμάντι που λάμπει εκθαμβωτικά μέσα στην νεφελώδη οικονομική και πολιτική πραγματικότητα.

Η προστασία και ανάδειξη του Τουρισμού αποτελεί άξονα προτεραιότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απόδειξη αυτού αποτελεί η πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την συγκρότηση ξεχωριστής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ. Με την ιδιότητά του Προέδρου στην τόσο σημαντική αυτή Επιτροπή, καλώ όλους τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους με τον Τουρισμό να συνταχθούν στην κοινή εθνική προσπάθεια με όποιο τρόπο και μέσο διαθέτουν.

Η Ελλάδα είναι ένας πραγματικά ξεχωριστός τουριστικός προορισμός και είναι υποχρέωση όλων μας να της δώσουμε την ώθηση εκείνη που απαιτείται για να διαγράψει τη δική της ανοδική πορεία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *