29 Ιανουαρίου, 2023

Εξαρθρώθηκε μεγάλο «ροζ» κύκλωμα με εστιατόριο στη Μήλο

Μεγάλο κύκλωμα που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν 15 άτομα, 12 εκ των οποίων είναι αλλοδαποί, και τρεις Έλληνες, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι το κύκλωμα είχε αγοράσει, μεταξύ άλλων, οίκους ανοχής στην Αθήνα, εστιατόριο στη Μήλο και οικόπεδο στα Χανιά. Παράλληλα απελευθερώθηκαν έξι Μολδαβές, θύματα εμπορίας ανθρώπων και παρέχεται σε αυτές αρωγή και προστασία.

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, από την Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων τονίστηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες από τη Μολδαβία και, αφού τις μετέφεραν στην Ελλάδα, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν δεκάδες ερωτικά ραντεβού καθημερινά σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Τις κρατούσαν με τη βία και τις εκβίαζαν με διάφορες μεθόδους, σε έξι διαμερίσματα που νοίκιαζε η οργάνωση στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εκτιμάται ότι η εν λόγω οργάνωση δραστηριοποιείται τουλάχιστον από το 2015 καθώς επίσης ότι οι εμπλεκόμενοι προέβαιναν στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών  σε 10 οίκους ανοχής που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 21ης Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής συνελήφθησαν τα δεκαπέντε προαναφερόμενα μέλη και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από 72.000 ευρώ, τέσσερα αυτοκίνητα, δύο μοτοσικλέτες και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Παράλληλα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε οκτώ οίκους ανοχής, που λειτουργούσαν και συνελήφθησαν οκτώ γυναίκες, ως προσωπικό των οίκων ανοχής. Παράλληλα, προσήχθησαν δέκα ακόμα αλλοδαπές γυναίκες και κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για τρεις εξ αυτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κάθε μια από τις γυναίκες πραγματοποιούσε περισσότερα από 40 ραντεβού την ημέρα, ενώ το κέρδος του κυκλώματος από κάθε κοπέλα ήταν περίπου 100.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ζευγάρι Αλβανών.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *