23 Φεβρουαρίου, 2024

Έρχεται πλαφόν στις άδειες λειτουργίας Airbnb σε δημοφιλή νησιά από Υπουργείο Τουρισμού

Το ποσοστό θα καθορίζεται σε σχέση με τις ξενοδοχειακές κλίνες στην περιοχή, θα υπάρχει περιορισμός στο πόσες ημέρες τον χρόνο θα ενοικιάζονται – Υποχρεωτική η ειδική πιστοποίηση από τους τουριστικούς φορείς

Νέα ανατροπή στα Airbnb ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς σχεδιάζει να βάλει πλαφόν στις άδειες λειτουργίας τους σε δημοφιλή νησιά και το όριο, μάλιστα, θα το ορίζουν οι ξενοδόχοι.

Με αφορμή το νομοσχέδιο για το Χωροταξικό, τα υπουργεία Τουρισμού και Ενέργειας προωθούν διάταξη που θα επιβάλει ποσόστωση στον αριθμό των κλινών που θα μπορούν να διατίθενται με βραχυχρόνια μίσθωση στις λεγόμενες «κορεσμένες περιοχές».

Το ποσοστό αυτό θα καθορίζεται σε σχέση με τις ξενοδοχειακές κλίνες στο νησί. Και όχι μόνο αυτό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν εισηγήσεις για περιορισμούς και στη χρονική διάρκεια, δηλαδή τις συνολικές ημέρες -ανά έτος- που θα μπορούν να ενοικιάζονται, ενώ υπάρχει και πρόταση να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες των Airbnb, σε αυτές τις περιοχές, να παίρνουν και ειδική πιστοποίηση από τους τουριστικούς φορείς.

Έλεγχος

Ειδικότερα, η εν λόγω νομοθετική διάταξη θα επιβάλει ρυθμίσεις για τον έλεγχο των βραχυχρόνιων μισθώσεων που -σε κάποιον βαθμό- τις εξισώνει με την «κοινή» τουριστική δραστηριότητα. Προβλέπει, κατ’ αρχάς, ότι όλες οι μορφές παροχής διανυκτέρευσης πρέπει να εγγράφονται σε ειδικό μητρώο και να διαθέτουν σήμα του υπουργείου Τουρισμού.

 

πηγή: mononews.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή