7 Φεβρουαρίου, 2023

Επιδείνωση του καιρού στις Κυκλάδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο τον νομό Κυκλάδων ,καθώς μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη Χώρα μας με κίνηση από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά.
Πέμπτη 21/11 
 Στο νομό Κυκλάδων αύριο αρχικά θα επικρατήσει άστατος καιρός με νεφώσεις και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το μεσημέρι και μετά, οι νεφώσεις αυτές θα αυξηθούν και από νωρίς το απόγευμα θα έχουμε βροχές, αρχικά στα δυτικά τμήματα του νομού. Στη συνέχεια, και όσο βαδίζουμε όρος το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, ασθενείς στα 3 με 4 μποφόρ και τοπικά 5 μποφόρ, αν και κατά τη διάρκεια των φαινομένων να ενισχυθούν πρόσκαιρα και οι ριπές του με να φτάνουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς Κελσίου έως και 20 βαθμούς Κελσίου.
Παρασκευή 22/11 
 Οι βροχές της Πέμπτης θα συνεχιστούν και την Παρασκευή μέχρι τις πρωινές ώρες όταν και θα σταματήσουν, ενώ τα ξημερώματα πιθανόν κατά τόπους να σημειωθούν και καταιγίδες. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στο σύνολο του νομού και ο καιρός θα καταστεί εκ νέου άστατος με νεφώσεις. Προς το μεσημέρι πιθανόν να έχουμε και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, μέτριοι στα 4 με 5 μποφόρ και τοπικά, στα βόρεια τμήματα του νομού θα φτάσει και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από 17 βαθμούς Κελσίου έως και 19 βαθμούς Κελσίου μέγιστη.
 Τέλος ως μια γενική προοπτική του καιρού των επόμενων ημερών, το Σαββατοκύριακο αναμένεται άστατος καιρός με νεφώσεις και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας, ανέμους από διάφορες διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με την Παρασκευή. Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα, το διήμερο Δευτέρα 25/11 και Τρίτη 26/11, η Χώρα μας φαίνεται να επηρεάζεται από ένα καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται να δώσει αρκετά ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και του νομού μας. Φαίνεται επίσης να ενισχύονται και οι άνεμοι, οι οποίοι φαίνεται να αγγίζουν και τα 9 μποφόρ. Ωστόσο επειδή ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η θέση και κίνηση του συγκεκριμένου χαμηλού (από το οποίο θα εξαρτηθούν οι περιοχές που θα έχουν πιο έντονα φαινόμενα).

 Νεώτερη και πιο αναλυτική ενημέρωση από την ομάδα μας μέσα στο Σαββατοκύριακο που θα έχουν ξεκαθαρίσει τα προγνωστικά στοιχεία.

Επιμέλεια:  Νίκος Πίταούλης,  &  Τάσος Λ.
(Μετεωρολογικά Νέα Ερμούπολης)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *