Επαναληπτικές εκλογές στη Μουσική Σχολή Μήλου

Επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Μουσικής Σχολής Μήλου.

Η  Μουσική Σχολή της Μήλου,  είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2013 υπό τη σκέπη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μηλίων Τέχνες». Κατά τη διάρκεια των εννέα  χρόνων λειτουργίας του,   έχουν φοιτήσει  στη σχολή περισσότερα από 300 παιδιά ενώ έχει διδάξει μια πλειάδα εξαίρετων καθηγητών στην κιθάρα, στο πιάνο, στα κρουστά, στο βιολί, στο ακορντεόν ,στο λαούτο ,στο  τραγούδι, στα θεωρητικά μαθήματα , στα μουσικά σύνολα και στις μουσικές προπαιδείες.

Σε όλο αυτό το διάστημα, έχουν διοργανωθεί πάμπολλες πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, από τους καθηγητές και τους μαθητές τους , αλλά και από επαγγελματίες καλλιτέχνες, δράσεις που το κοινό της Μήλου τίμησε και αγκάλιασε, δηλώνοντας έτσι τη σημασία που μπορεί να έχει ένα τέτοιο πολιτιστικό κέντρο στο νησί μας.

Η διοίκηση της Σχολής  άλλαξε χέρια μέσα σε αυτά τα χρόνια, στηριζόμενη όμως πάντα  σε μια αιρετή ομάδα γονέων των μαθητών αλλά και ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τις  τέχνες  γενικότερα.  Η  εκάστοτε διοίκηση είναι αυτή που πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει  σωστά  (μετακίνηση  και διαμονή καθηγητών, γραμματειακή υποστήριξη, μισθοδοσίες, οργάνωση εκδηλώσεων , κλπ). Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό σε πολλούς , είναι ότι η Μουσική Σχολή δεν υπάγεται στον Δήμο (μολονότι ο Δήμος στέκεται πάντα αρωγός της) -δεν είναι δηλαδή Δημοτική Επιχείρηση, κατά συνέπεια η λειτουργία της καθίσταται δυνατή αποκλειστικά χάρη στην εθελοντική πρωτοβουλία και συμμετοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι επαναληπτικές  εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου,  που θα εξασφαλίσει  τη συνέχεια της Μουσικής Σχολής, θα γίνουν την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 19:30 στον χώρο της Σχολής. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται είτε είναι γονείς μαθητών είτε όχι, να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους μέχρι τις 21/6 στο τηλέφωνο 6948082210 (κα Τάνια Κολέτσιου).

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλη την κοινωνία του νησιού να στηρίξει το έργο της Μουσικής Σχολής. Γιατί η μουσική, ως υψηλό πολιτιστικό αγαθό, δεν αφορά μόνο τους μαθητές της σχολής αλλά τον καθέναν από εμάς. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή στις εκλογές, ώστε αυτός ο φορέας πολιτισμού να συνεχίσει να υφίσταται. Εξάλλου  η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε το γεγονός, ότι ο πολιτισμός είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια .Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ενισχύουμε τους τοπικούς φορείς των Τεχνών και της Εκπαίδευσης. Γιατί μόνο έτσι θα  είμαστε ένας τόπος που δεν εισάγει μόνο, αλλά ταυτόχρονα παράγει πολιτισμό!

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ