28 Ιανουαρίου, 2023

Εορταστικό χοιρινό κότσι

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει για τις γιορτές χοιρινό κότσι.

ΥΛΙΚΑ

4 κότσια χοιρινά

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Ξύσμα και χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι ή δύο μεσαία

5 κουταλιές σούπας μέλι

1 λίτρο μπύρα κατά προτίμηση σκούρα πικριά

1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

1 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο

1κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα γλυκιά)

2 κουταλιές σούπας δενδρολίβανο φρέσκο

4 μεγάλα δοντάκια σκόρδο (ένα για κάθε ένα κότσι)

1 κιλό πατατάκια baby

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ή λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 6 ώρες (στο κάθε κότσι κάνουμε μια μικρή τομή με μαχαίρι και βάζουμε μέσα από ένα δοντάκι σκόρδο). Κατόπιν τα βάζουμε είτε σε μεγάλη γάστρα είτε σε ταψί με καπάκι ή με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες αφού προσθέσουμε μέσα 1/2 λίτρο μπύρα ακόμη και ένα φλυτζάνι νερό. Στις 3 ώρες ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε λίγο το φαγητό στο φούρνο για να πάρει χρώμα.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *