
Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει για τις γιορτές χοιρινό κότσι.
ΥΛΙΚΑ
4 κότσια χοιρινά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι ή δύο μεσαία
5 κουταλιές σούπας μέλι
1 λίτρο μπύρα κατά προτίμηση σκούρα πικριά
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο
1κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα γλυκιά)
2 κουταλιές σούπας δενδρολίβανο φρέσκο
4 μεγάλα δοντάκια σκόρδο (ένα για κάθε ένα κότσι)
1 κιλό πατατάκια baby
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ή λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 6 ώρες (στο κάθε κότσι κάνουμε μια μικρή τομή με μαχαίρι και βάζουμε μέσα από ένα δοντάκι σκόρδο). Κατόπιν τα βάζουμε είτε σε μεγάλη γάστρα είτε σε ταψί με καπάκι ή με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 ώρες αφού προσθέσουμε μέσα 1/2 λίτρο μπύρα ακόμη και ένα φλυτζάνι νερό. Στις 3 ώρες ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε λίγο το φαγητό στο φούρνο για να πάρει χρώμα.
Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων