Εντυπωσίασε το Α’ Μέρος του Διαφορετικού Φεστιβάλ «Από Τη Θάλασσα»

Το Πρώτο Μέρος του Διαφορετικού Φεστιβάλ «Από Τη Θάλασσα» κέρδισε τις εντυπώσεις.
Το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ «Από Τη Θάλασσα» 2022 που διοργανώνει η ΑΜΚΕ «Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το πολυθεματικό Φεστιβάλ με τον διαδραστικό και συμμετοχικό χαρακτήρα άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στο κοινό και προετοιμάζεται για τις επόμενες δράσεις του.
Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, παρουσιάστηκε στις σπηλιές του Σαρακίνικου η Συνάντηση / Περφόρμανς «Πέρασμα από τη σπηλιά:
Ταξίδι από το Φως στο Σκοτάδι»
με θέμα την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα, σε συνεργασία με το Πρότζεκτ “Milograma” και την Αρχιτέκτονα Luisa Ayala (Καναδάς – Βενεζουέλα).
Την εκδήλωση παρακολούθησαν βιωματικά και διαδραστικά 74 θεατές.
Την Κυριακή, 5 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν στο Παλιό Σχολείο Ζεφυρίας τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας και Πολυμέσων «Η Ζεφυρία δεν είναι μακριά» του Φωτογράφου Απόστολου Ζαχαράκη και της Αρχιτέκτονος Luisa Ayala, με υλικό της έρευνας για το Φεστιβάλ και θέμα τη σύνδεση του με την δραστηριότητα της Ομάδας των προηγούμενων χρόνων και τη συμπερίληψη της Κοινότητας σε αυτήν.
Ο Απόστολος Ζαχαράκης έδειξε στο κοινό την τεχνική του με τις Polaroid και ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.
Η Έκθεση θα συνεχιστεί, με την διοργάνωση ατομικών και ομαδικών επισκέψεων στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του νησιού.
Την Έκθεση επισκέφτηκαν 33 θεατές.
Την Παρασκευή, 10 Ιουνίου το κοινό παρακολούθησε στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου τη δίπτυχη παράσταση Χορού και Θεάτρου «Πέρασμα / Αχειροποίητος ΙΙ», μια συνεργασία της διακεκριμένης χορογράφου Ανδρομάχης Δημητριάδου – Lindahl (Κύπρος, Ομάδα Χορού «Ασώματες Δυνάμεις» ) με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Φιλιώ Λούβαρη.
Εκτός από τον ηθοποιό – τραγουδιστή Γιώργο Γερωνυμάκη, την αρχιτέκτονα Luisa Ayala, τη χορογράφο και ερμηνεύτρια Ανδρομάχη Δημητριάδου – Lindahl και τη χορογράφο – ηθοποιό Φιλιώ Λούβαρη, στην παράσταση συμμετείχαν οι 17 σπουδάστριες σύγχρονου χορού από τη Μήλο, μαθήτριες της Φιλιώς Λούβαρη. Την πρωτότυπη μουσική του «Περάσματος» υπογράφει ο Γιώργος Καβουράκης, ενώ της «Αχειροποίητου» η Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου.
Την παράσταση παρακολούθησαν 184 θεατές.
Από την ελεύθερη συνεισφορά του κοινού, συγκεντρώθηκε από τις εκδηλώσεις το ποσό των 519,00 ευρώ και μοιράστηκε ισόποσα στην ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου, στο ΙΣΚΥΜ για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μήλου και στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Μήλου (μέσω του Κέντρου Κοινότητας).
Η Πρώτη αυτή περίοδος του Φεστιβάλ επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά ότι η Τέχνη σε δύσκολους καιρούς είναι αναγκαία στις κοινότητες, ενώ συμβάλλει κατά πολύ στον Πολιτιστικό και Γενικό Τουρισμό του νησιού μας.
Ο επίτιμος καλεσμένος του Φεστιβάλ Ingemar Lindahl, Τέως Πρέσβης της Σουηδίας της UNESCO, πρώτος πρέσβης της Σουηδίας στην Κύπρο, συγγραφέας και ποιητής, ενθουσιάστηκε με το καλλιτεχνικό και κοινωνικό ύφος του «Από Τη Θάλασσα» και ιδιαίτερα από το έργο πολιτιστικής «επανακατοίκησης» του Παλιού Σχολείου Ζεφυρίας και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το έργο αυτό. Αλλά και η Luisa Ayala αρχιτέκτων (Καναδάς – Βενεζουέλα) και επί κεφαλής του Πρότζεκτ “Milograma” μαγεύτηκε, ως αρχιτέκτων και ως άνθρωπος με το χωριό της Ζεφυρίας και προετοιμάζει τη συμμετοχή της στο επόμενο Πρότζεκτ στο Παλιό Σχολείο με τίτλο «Σαν Το Νερό» (Σεπτέμβριος).
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!
Σας περιμένουμε στην επόμενη παράσταση (1 Ιουλίου, θα ακολουθήσει δελτίο τύπου).
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Παραγωγή: Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου σε συνεργασία με το “Milograma” Πρότζεκτ | Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Φιλιώ Λούβαρη | Επιστημονική Συνεργάτης / Αρχιτέκτονας: Luisa Ayala Φωτογράφος: Απόστολος Ζαχαράκης | Επιστημονικός Συνεργάτης / Αρχαιολόγος: Παύλος Κοτρωνάκης | Τεχνικός Υπεύθυνος: Δημήτρης Πουλημένος (Vision & Sound) | Βιντεολήπτες: Στρατός Τσιαλίκης, Γιάννης Πρεβενάς | Οπτική Ταυτότητα ΑΜΚΕ: Βασιλική Ζαγλαρά | Βοηθός Παραγωγής: Στέλιος Ζούλιας, Δημήτρης Τσίπρας.
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, Μηλέικα Νέα, Κοινή Γνώμη
Χορηγοί (Μέχρι στιγμής): Milos Cove, Corali Hotel, Hotel Apartments Giannis, SEAJETS, Λούβαρης «Αξίες», Sea Sun Sophia Travel, Riva Travel, Μαρία Κολιαράκη, Ξυλουργικές Εργασίες Αντώνης Πουλάκης, ΠΡΟΤΑΣΗ Μήλος.
Υποστηρικτές: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ΑΣΠΜ Ιέραξ, Travel me to Milos, Πολιτιστικός Σύλλογος Ζεφυρίας.
Εθελοντές / Συνεργάτες: Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Μήλου (Ο.Ε.Δι.Μ.), Χρήστος Νίνος, Κατερίνα Βήχου, Δέσποινα Καλουτά, Μαρία Κολιαράκη, Ηλιάνα Χατζηβασιλειάδου, Ειρήνη Ανδριώτη, Μαρία Γαρεφαλάκη, Έφη Κουρέλη, Ελένη Αντωνάκου.
* Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μήλου, ενώ αναμένεται η αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
* Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/FromTheSeaMilosFestival, https://milograma.com/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ