11 Δεκεμβρίου, 2023

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η 4η φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων

Με εντατικούς  ρυθμούς προχωρά  η 4η φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων, χάρις στην οποία θα ενταχθούν στο ηπειρωτικό δίκτυο η Σαντορίνη, η Φολέγανδρος, η Μήλος και η Σέριφος. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης, σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα διασύνδεσης Θήρας – Νάξου, χάρις στα οποία η Σαντορίνη θα πάψει να συγκαταλέγεται πλέον στα ηλεκτρικώς αυτόνομα νησιά. Μάλιστα, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει ολοκληρωθεί η πόντιση του υποβρύχιου καλωδίου Σαντορίνη-Νάξος.

Επίσης, μέσα στο 1ο εξαμήνου του 2023, δρομολογήθηκαν και οι καλωδιακές διασυνδέσεις της Φολεγάνδρου, της Μήλου και της Σερίφου. Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Hellenic Cables ανέλαβε ανάδοχος για το το καλωδιακό τμήμα της διασύνδεσης Λαύριο-Σέριφος και Σέριφος-Μήλος, ενώ η Prysmian θα υλοποιήσει τα τμήματα των διασυνδέσεων Μήλος-Φολέγανδρος και Φολέγανδρος-Σαντορίνη.

Όπως είναι γνωστό, εκτός από τα άμεσα διασυνδεδεμένα τέσσερα νησιά, πρόκειται να συνδεθούν έμμεσα έξι ακόμη νησιά που ανήκουν στο σύμπλεγμα: η Ανάφη, η Κίμωλος, η Σίκινος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Θηρασιά. Ουσιαστικά με την 4η φάση θα εξασφαλιστεί σταθερή, πράσινη και φθηνή ηλεκτροδότηση σε δέκα συνολικά Κυκλαδονήσια, δίνοντας οριστικό τέλος στα προβλήματα ευστάθειας που αντιμετωπίζουν έως τώρα για την τροφοδοσία τους με ρεύμα.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή