4 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΝΦΙΑ : Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης 10 Μαϊου ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2022.

Από σήμερα μπορείτε να μπείτε στο TAXIS NET και με τους προσωπικούς κωδικούς του taxis, μπορείτε να δείτε το ποσό του ΕΝΦΙΑ που καλείστε να πληρώσετε, επιλέγοντας το πεδίο «Προσωπική Πληροφόρηση» και στη συνέχεια το πεδίο «Οφειλές».

Άλλος τρόπος για να δείτε τις οφειλές ΕΝΦΙΑ είναι :

  • Να μπουν στην ψηφιακή πύλη myAADE της ΑΑΔΕ.
  • Να κάνουν κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές».
  • Να κάνουν κλικ στην επιλογή «Δημοφιλείς Εφαρμογές».
  • Να κάνουν κλικ στη «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» και, αφού ανοίξει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9, να επιλέξουν το έτος 2022 έτσι ώστε να εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τους το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2022 με το ποσό του φόρου που πρέπει να καταβάλουν.
  • Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί σε 10 δόσεις. Η πρώτη πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Μαΐου, ενώ η τελευταία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Μέσα στο «τσουνάμι» των αυξήσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης, έρχονται ο ΕΝΦΙΑ και οι φόροι εισοδήματος, με τον πολίτη να συνθλίβεται οικονομικά, κάνοντας την καθημερινότητά του ολοένα και δυσκολότερη.

Να θυμηθούμε ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), προεκλογικά είχαν κάνει λόγο για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μέχρι σήμερα το μόνο που έχει παρατηρηθεί, είναι μια μικρή μείωση.

Τα ημίμετρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, όπως επιδότηση καυσίμων, επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, δυστυχώς «εξανεμίστηκαν» πριν ακόμη φτάσουν στους δικαιούχους, ιδιαίτερα εδώ στις Κυκλάδες με τις ακριβότερες τιμές.

 

Για το Milos VOICE

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *