15 Ιουνίου, 2024

Ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση – ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Μήλου

Στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των κέντρων υγείας, πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων και νοσοκομείων στις Κυκλάδες προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Πρώτος σταθμός κατά την πρώτη ημέρα επίσκεψης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη στο νησί των Κυκλάδων αποτέλεσε το Κέντρο Υγείας Μήλου, όπου μετά την εποικοδομητική συζήτηση με την Διοίκηση του Κ.Υ και το προσωπικό, υπεγράφησαν την Κυριακή 2 Ιουνίου συμβάσεις για έργα σε κτιριακές υποδομές Υγείας στα νησιά των Κυκλάδων.

Ειδικότερα, θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Άνδρου, Τήνου, Πάτμου, Πάρου, Μήλου, Ίου και Πολυδύναμου περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Αστυπάλαιας, συνολικής αξίας 7.319.049,18 ευρώ. Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «Κοινοπραξία Κοκκίνης Τεχνολογία Κατασκευών Α.Ε. – Δομική Αθηνών Α.Τ.Ε», παρουσία του Υπευθύνου έργου από το ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννη Ανδριανόπουλου.

 

Επιπλέον, θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν την:

– «Ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση ΠΠΙ Κέας, Κύθνου, Σίφνου, Σερίφου, Κιμώλου», συνολικής εκτιμώμενης αξίας 1.389.067,88 ευρώ.

Στη συνέχεια, η κυρία Αγαπηδάκη συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες για την Δημόσια Υγεία στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου “Γεώργιος Ηλιόπουλος”, όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει λεπτομερώς και το Πρόγραμμα Πρόληψης ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ.

Τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας της, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Επαρχείο όπου συναντήθηκε με την Έπαρχο, κυρία Έλλη Χωριανοπούλου και το Δημαρχείο του νησιού όπου μετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο κ. Εμμανουήλ Μικέλη.

Τέλος, στο πλαίσιο της περιοδείας της επισκέφθηκε τον αναπληρωτή Αρχιερατικού επιτρόπου Μήλου του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη πατέρα Νεκτάριο Σώρρο, και πραγματοποίησε μια βόλτα στο κέντρο του νησιού όπου και συνομίλησε με πολίτες.

Μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Μήλο, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, δήλωσε:

“Συζήτησα στο Κέντρο Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και πως μπορούμε να βελτιώσουμε άμεσα την καθημερινότητά τους ώστε να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες. Δρομολογούμε άμεσα την κάλυψη των αναγκών του νησιού.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή