Ενεργειακή αυτονομία σε 4 νησιά του Αιγαίου

Νέες επενδύσεις σε υβριδικούς σταθμούς στα νησιά Ανάφη, Λέρο, Φούρνοι και Δονούσα δρομολογεί η εταιρεία Eunice Energy. Οι σταθμοί αυτοί θα μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς τη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς βρίσκονται κάτω από το σχετικό όριο εγκατεστημένης ισχύος των 10MW.

Ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP (EEG) ανακοινώνει ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ενέκρινε τις αιτήσεις του για την έκδοση αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Υβριδικούς Σταθμούς (ΥΒΣ) στις νήσους Ανάφη, Δονούσα, Λέρο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στους Φούρνους Κορσεών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συνολικής εγγυημένης ισχύος 2,5 MW.

Η Ανάφη, η Δονούσα, η Λέρος και οι Φούρνοι γίνονται τα νέα «έξυπνα», πράσινα και ενεργειακά αυτόνομα νησιά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτά θα εφαρμοστεί πλήρως το τεχνολογικό μοντέλο, που χρηματοδότησε, ανέπτυξε και εγκατέστησε ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP (EEG) στο νησί της Τήλου, το μόνο σε λειτουργία έργο, κερδίζοντας τη διεθνή αναγνώριση και την καθιέρωση του στην τεχνολογική πρωτοπορία παραγωγής καθαρής ενέργειας, από τον αέρα και τον ήλιο.

 

energypress.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ