24 Ιουλίου, 2024

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τον τόπο διεξαγωγής εκδήλωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Μήλο

Ανοιχτό παραμένει το θέμα του τόπου διεξαγωγής της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την εξόρυξη χρυσού στη Μήλο.Το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Τετάρτη  στις 16.00.Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 9 Αυγούστου  και ώρα  20:00.

Στην εκδήλωση έχει προαναγγελθεί ότι θα μιλήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Κατερίνα Ιγγλέση. Η τελευταία είναι βουλευτής στο νομό Χαλκιδικής και έχει ενεργό συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά της εξορυκτικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Οι οργανωτές επιθυμούν η συγκέντρωση να γίνει στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μήλου αλλά θα συμβιβαζόντουσαν η εκδήλωση να γίνει στην αίθουσα τελετών του Δήμου Μήλου.Άλλωστε η αφίσσα – κάλεσμα στη συγκέντρωση αναφέρει ως τόπο διεξαγωγής το δημαρχείο Μήλου. Ο δήμαρχος κ. Δαμουλάκης δεν απέκλεισε τη δυνατότητα η συγκέντρωση να γίνει σε ανοιχτό χώρο με την προυπόθεση ότι θα είχε ένα ημίωρο στη διάθεση του για να μιλήσει και να εξηγήσει τις θέσεις, τόσο του ίδιου όσο και του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είναι γνωστό σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την εξόρυξη του χρυσού στη Μήλου, υπήρξε καθολική αποδοκιμασία των εκπροσώπων της ORTAC Resources , της εταιρείας που ενδιαφέρεται για τον χρυσό της Μήλου. Ο κ. Δαμουλάκης κατά την διάρκεια των συζητήσεων για τον τόπο διεξαγωγής της συγκέντρωσης δεν έκρυψε την απογοήτευση του, για τον χαρακτηρισμό ως “αμφισίμης” της στάσης του δήμου απέναντι στο πρόβλημα.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή