30 Ιανουαρίου, 2023

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για σημαντική μεταβολή του καιρού από την Τρίτη μετά το μεσημέρι.

Σημαντική μεταβολή του καιρού από τα νοτιοδυτικά προβλέπεται την Τρίτη (5-02 2019) μετά το μεσημέρι , με κύρια χαρακτηριστικά :

Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

1.Την Τρίτη

Από τις απογευματινές ώρες τη νότια Πελοπόννησο , την Κρήτη βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο , από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (Νοτίως της Κέρκυρας) την ανατολική Στερεά και την Εύβοια , τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (05-02 2019) έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (06-02-2019)

2. Την Τετάρτη

Τη Θεσσαλία , τις Σποράδες και την Πιερία , τις πρωινές ώρες , την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου (Νοτίως της Κέρκυρας) την Ανατολικά Στερεά , την Εύβοια , τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου , τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα την Χαλκιδική και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

3, Την Πέμπτη

Κατά διαστήματα τα Ανατολικά ,Ηπειρωτικά , την Εύβοια , τις Σποράδες καθώς και την Ανατολική και τη Νότια Νησιωτική χώρα.

Β. Τους πολύ θυελλώδεις ανέμους ανατολικών διευθύνσεων , που η ένταση τους θα φθάσει την Τρίτη (05-02-2019)στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα Νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ , με σταδιακή εξασθένηση  από τις πρωινές ώρες της  Τετάρτης (06-02-2019)

Γ.Τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές

1.Την Τρίτη (05-02-2019) τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς

2. Την Τετάρτη (06-02-2019) στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά – ημιορεινά της Κεντρικής Στερεάς.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ  (www.emy.gr).

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *