Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης “Venus Vision 200” στην Πλάκα

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 στα εγκαίνια της  φωτογραφικής έκθεσης “Venus Vision 200” που θα φιλοξενηθεί από το Δήμο Μήλου στο «ΔΗΜΟΤΙΚΟΝ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΘΗΛΕΩΝ 1875» στην Πλάκα.

Πρόκειται για ένα φωτογραφικό, συμμετοχικό πρότζεκτ τέχνης για τον εορτασμό των 200 χρόνων (1820-2020) από την ανακάλυψη του γλυπτού της Αφροδίτης στη Μήλο, ενός από τα πιο σημαντικά γλυπτά στην ιστορία της τέχνης.

Δύο φωτογράφοι, η Μάντη Λυκερίδου από τη Μήλο και ο Fabrice Vallon από το Παρίσι, και οι δύο βαθύτατα εμπνευσμένοι από το μύθο και το μυστήριο του αγάλματος της θεάς, ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας δύο συμμετοχικά έργα:

Η Μάντη Λυκερίδου, προσκαλώντας  τους κατοίκους του νησιού να εκφραστούν πάνω στην φωτογραφική της συλλογή «Αφροδίτες της Μήλου» και ο Fabrice Vallon δημιουργώντας φωτογραφικά κολλάζ με τα πορτραίτα των συμμετεχόντων και την Αφροδίτη και παρουσιάζοντας την προσωπική του δουλειά εμπνευσμένη από το άγαλμα.

“Διάλογος με την Αφροδίτη” της Μάντης Λυκερίδου

 

“Στα μάτια της Αφροδίτης” του Fabrice Vallon.

Διάρκεια έκθεσης : 8 Αυγούστου με 20 Σεπτεμβρίου.

Πέμπτη με Κυριακή
Ώρες : 6:30μ.μ – 10:30μ.μ

Επιμέλεια έκθεσης : Μάντη Λυκερίδου, FabriceVallon

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Χορηγός έκθεσης «Διάλογος με την Αφροδίτη»  Imerys

 Οι διοργανωτές θα φροντίσουν για την τήρηση των νέων υγειονομικών κανόνων του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον covid – 19. Παρακαλούμε το κοινό να προσέλθει στο χώρο της έκθεσης με μάσκα.

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ