14 Ιουλίου, 2024

Ε. Βαμβακάρης : Blue Star,AΝΕΚ,Μινωικές να εκτελούν δρομολόγια και στις Δ.Κυκλάδες

Ο συμπατριώτης κ. Βαγγέλης Βαμβακάρης αναφερόμενος στο ακτοπλοικό πρόβλημα των δυτικών Κυκλάδων, διατυπώνει προς τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη , δυο προτάσεις για την επίλυση του θέματος και ζητάει απάντηση:

1) ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ από τους εφοπλιστές που έχουν ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, και της Κρήτης (BLUE STAR, ΜΙΝΟΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΑΝΕΚ) να συμπεριλαμβάνουν στα δρομολόγιά τους και την γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων τους χειμερινούς μήνες έστω μία φορά εβδομαδιαίως.

Ειδικά για τη Μήλο, θα μπορούσε να καλύψει τη γραμμή αυτή ένα πλοίο των Μινωικών Γραμμών και ένα της ΑΝΕΚ χωρίς μεγάλη  καθυστέρηση και οικονομική επιβάρυνση αφού περνούν λίγα μίλια έξω από το λιμάνι του νησιού. Το δρομολόγιο αυτό θα επιφέρει κέρδη στις εταιρίες αυτές.

2) Σε περίπτωση ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ των εφοπλιστών,  αναζητήστε μία λύση με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με την Αρμόδια Ελληνίδα Επίτροπο την κ. ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ. Η λύση που θα προκύψει,  ή να είναι χρηματοδοτημένη από τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια,  ή θα μπορούσαν να επανδρώσουν Ευρωπαϊκά Πλοία με Έλληνες Ναυτικούς.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή