14 Ιουλίου, 2024

Δύο κτήρια “λαιμητόμοι” απειλούν τους κατοίκους της Κιμώλου

Στην Κίμωλο στις 2 Νοεμβρίου 2013 το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση του ασχολήθηκε με το θέμα:

Διαμαρτυρία για την επικινδυνότητα της οικίας ΒΑΦΙΑ  και της Κάτω Πόρτας Κάστρου”

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Τάκης Σάρδης εισιγούμενος το δέκατο έβδομο (17ο) θέμα της ημερήσιας διάταξης  είπε:

“Κύριοι Σύμβουλοι.

 

Όλοι γνωρίζουμε την επικινδυνότητα της οικίας ΒΑΦΙΑ και της Κάτω Πόρτας του Κάστρου Κιμώλου.

Ακόμη όλοι γνωρίζουμε την πολυσέλιδη αλληλογραφία μας προς κάθε αρμόδιο.

Επειδή, ο χειμώνας είναι προ των πυλών, προτείνω το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την παρακάτω επιστολή Διαμαρτυρίας την οποία θα αναγνώσω και να αποστείλουμε αυτήν ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Υπουργό Πολιτισμού , στην 2η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και στους Βουλευτές του Νομού .

Με τον τρόπο αυτό ίσως να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι, να δραστηριοποιηθούν για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Στην επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρονται τα ακόλουθα :

Κύριε Υπουργέ

Διαμαρτυρόμαστε έντονα, για την εγκληματική αδιαφορία των εκάστοτε Υπουργών και των αρμοδίων Υπηρεσιών, σχετικά με την οικία ΒΑΦΙΑ και την Κάτω Πόρτα του Κάστρου Κιμώλου που κινδυνεύουν άμεσα με κατάρρευση,  με ολέθρια αποτελέσματα.

Η πολυσέλιδη και πλούσια αλληλογραφία για το θέμα αυτό, έχει ξεκινήσει πριν από πολλά χρόνια μεταξύ της τότε Κοινότητας και σημερινού Δήμου Κιμώλου και των υπηρεσιών σας.

Η τελευταία επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου, με αριθ.πρωτοκόλλου 1665/8-7-2013 παραμένει ακόμη αναπάντητη.

Επειδή η ανησυχία  των σεισμολόγων είναι και δική μας ανησυχία με ό,τι αυτό συννεπάγεται για τα δύο προαναφερθέντα κτίρια.

Επειδή είναι επικίνδυνο από στατικής άποψης (έχει αποκολληθεί μεγάλο τμήμα της φέρουσας λιθοδομής).

Επειδή δεν θέλουμε να θρηνήσουμε  θύματα.

Παρακαλούμε για άλλη μια φορά, να σκύψετε στο πρόβλημα και να δώσετε εντολή στις υπηρεσίες σας να προβούν στην λύση του προβλήματος.”

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα :

Εγκρίνει την αποστολή της αναγνωσθείσας από τον Πρόεδρο επιστολή,εξουσιοδοτεί την Δημοτική Σύμβουλο Ιωάννα Κανά, να φροντίσει για τον καθορισμό ημερομηνίας συνάντησης με τον Υπουργό Πολιτισμού, (όπως η ίδια πρότεινε), στον οποίο να αναφερθεί και προσωπικά η σοβαρότητα του θέματος και εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο για τα περαιτέρω.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγγελέτος Κανάς προτείνει εκτός από την παραπάνω επιστολή να απευθυνθούμε σε Δικηγόρο και να στείλουμε εξώδικο σε κάθε υπεύθυνο και αρμόδιο ώστε επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επίσης είπε ότι και η επιστολή αυτή θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το πακέτο Ντελόρ το έτος 2000 και δυστυχώς, η τότε Κοινοτική Αρχή, άφησε να χαθούν τόσα χρήματα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Βεντούρης, πρότεινε να εξετάσουμε την δυνατότητα να προβεί ο Δήμος, με δικές του παρεμβάσεις μικροεπισκευών, για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ο Αντιδήμαρχος λαβών το λόγο έδωσε σχετικές διευκρινηστικές απαντήσεις στους δύο παραπάνω Δημοτικούς Συμβούλους.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή