Δρόμος “παγίδα” στην Τρυπητή (Photos)

Μπορεί το κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού να χρειάζεται σοβαρές επιδιορθώσεις σε πολλά σημεία του, από την άλλη όμως και το «δευτερεύον» οδικό δίκτυο δεν πάει πίσω.

Ειδικά εσωτερικά στον οικισμό της Τρυπητής, υπάρχουν σημεία που πραγματικά είναι οι τέλειες παγίδες για τους διερχόμενους, είτε πεζοί είναι αυτοί, είτε με όχημα.

Από τις φωτογραφίες, φαίνεται η επικινδυνότητα του μικρού δρόμου στο εσωτερικό του οικισμού, που εγκυμονεί άμεσους κινδύνους να προκληθεί όχι απλό, αλλά σοβαρότατο ατύχημα, ή και δυστύχημα που θα κοστίσει ακόμη ανθρώπινη ζωή.Ακριβώς κάτω από το οδόστρωμα υπάρχει σπηλιά η οποία κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο το σημείο.

Στο συγκεκριμένο σημείο διέρχονται τακτικά κατά τους χειμερινούς μήνες δίκυκλα οχήματα, όπως άτομα για τη διανομή φαγητού, αλλά και πεζοί. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η κίνηση όπως καταλαβαίνετε είναι αυξημένη στο σημείο, καθώς από το σημείο διέρχονται και οχήματα κυρίως μικρού κυβισμού, προκειμένου να σταθμεύσουν στο μικρό ιδιωτικό πάρκινγκ που υπάρχει.

Εύλογα θα ερωτηθεί κάποιος,  έχει γνωστοποιηθεί το γεγονός στον Δήμο Μήλου (από τη στιγμή μάλιστα που ο δρόμος είναι δημοτικός), ούτως ώστε να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιστήριξη του δρόμου ;

Δυστυχώς η απάντηση είναι «ΝΑΙ». Και λέω δυστυχώς διότι αφ’ ενός μεν, η γνωστοποίηση αυτή έχει γίνει γραπτώς προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και αφ’ εταίρου δε, έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία που έγινε το αίτημα. Συγκεκριμένα, η αίτηση για την αντιστήριξη του δρόμου έγινε τον Αύγουστο του 2019 κι έχουμε Δεκέμβριο του 2021 χωρίς να έχει καμία απολύτως ενέργεια.

Το άξιον απορίας δε, είναι πώς δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον Δήμο Μήλου για το θέμα,ούτε προφορική, ούτε βεβαίως και γραπτή.

Θέλω να ξέρω όμως, αν στην περίπτωση που γινόταν ένα δυστύχημα (το απεύχομαι), πέρναγε δηλαδή κάποιο όχημα με τουρίστες, κι εκείνη τη στιγμή κατέρρεε ο δρόμος με αποτέλεσμα να πέσει το όχημα στο κάτω επίπεδο περίπου 6 μέτρα βάθος, τι  απάντηση θα έδιναν οι όποιοι υπεύθυνοι για το γεγονός……;

Να κάνω γνωστό, όπως συμβαίνει σε όλους τους δρόμους, κάτω από το οδόστρωμα περνά αποχέτευση και ύδρευση. Αν δηλαδή καταρρεύσει το οδόστρωμα, η ζημιά έστω και υλική, δεν θα είναι μικρή.

Τέλος το συγκεκριμένο έργο, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της «υλοποίησης έργου μικρής κλίμακας», αν το λέω σωστά δεν ξέρω.

Ελπίζω κι εύχομαι να δουν σοβαρά το θέμα οι αρμόδιοι, πριν είναι αργά.

 

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ