12 Απριλίου, 2024

Δημόσιος εξευτελισμός για μάνα που θήλαζε το παιδί της στην Σαντορίνη

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε έξω από κοσμικό εστιατόριο στον υπ’ αριθμόν 1 δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ελλάδας και μπροστά στα μάτια έκπληκτων θαμώνων και περαστικών.
Μία μάνα, κάτοικος του νησιού, γεύτηκε από πρώτο χέρι τη «φιλοξενία» καταστήματος στη Σαντορίνη, όταν, κατά την ώρα που θήλαζε το παιδί της δέχτηκε την αποδοκιμασία υπαλλήλων της επιχείρησης.

Το επεισόδιο ξεκίνησε τη στιγμή που η νεαρή Ειρήνη Δαραβίγκα τόλμησε να κοντοσταθεί στο πεζούλι του αυλόγυρου του εστιατορίου για να θηλάσει το μωρό της, κάτι που όπως φαίνεται ενόχλησε τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού που κατά τραγική ειρωνεία ονομάζεται το «Σπίτι της Μαμάς».

Αμέσως δόθηκε η εντολή και ένας σωματώδης σερβιτόρος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της υποδεικνύοντάς της να απομακρυνθεί από το σημείο. «Φύγε από δω αμέσως, ενοχλείς τους πελάτες», φώναξε δυνατά ο υπάλληλος για να ακολουθήσει η στιχομυθία.

– Γιατί ενοχλώ
– Γι’αυτό (σ.σ. εννούσε τον δημόσιο θηλασμό).

Άραγε από πότε αποτελεί αδίκημα ο δημόσιος θηλασμός;

Το περιστατικό όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού αμέσως ο σερβιτόρος φώναξε «ενισχύσεις», εξευτελίζοντας τη γυναίκα, με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος να πλησιάζει σε έξαλλη κατάσταση και να την απειλεί ότι θα τη συλλάβει –κατόπιν προτροπής της- η αστυνομία.

Στο σημείο αυτό η καταγγέλλουσα αποχώρησε εντελώς ντροπιασμένη για την απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά των συντοπιτών της.

Όπως ήταν επόμενο, επιχείρησε να κοινοποιήσει το πρωτοφανές περιστατικό στην ιστοσελίδα του καταστήματος, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από δεκάδες πολίτες και οργανώσεις γυναικών που στάθηκαν αλληλέγγυοι στην περιπέτειά της.

Πηγή: zougla.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή