23 Φεβρουαρίου, 2024

Δήμος Μήλου : Ενεργοποίηση της Πλατφόρμας Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων

Ο Δήμος Μήλου ενεργοποίησε την παραγωγική λειτουργία της «Πλατφόρμας Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων»  για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, τον αυτοματοποιημένο υπολογισμό και την είσπραξη των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων.

Η παραγωγική λειτουργία για τον Δήμο Μήλου ξεκινάει από την 01.01.2024.

Πλέον όλες οι δηλώσεις τέλους παρεπιδημούντων  θα γίνονται μόνο μέσω της πλατφόρμας αυτής.

Η «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων » απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού υπόκεινται στο τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων ή το τέλος παρεπιδημούντων , το οποίο είναι υπόχρεες να καταβάλουν σύμφωνα με την υποβληθείσα περιοδική τους δήλωση ΦΠΑ στην ΑΑΔΕ.  Στην πλατφόρμα https://dae.govapp.gr/ βρίσκονται πληροφορίες σχετικά με το ποιες επιχειρήσεις υπόκεινται στα εν λόγω τέλη.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους και να πληρώνουν ηλεκτρονικά το αναλογούν τέλος.

Η ταυτοποίηση χρηστών για τις επιχειρήσεις πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης και συγκεκριμένα στο https://dae.govapp.gr/ στην ενότητα για τις επιχειρήσεις, όπου θα συνδέονται με κωδικούς τους taxisnet. Για τις διαδικασίες που απαιτούνται υπάρχει εγχειρίδιο με πληροφορίες αναρτημένο στην ιστοσελίδα Πλατφόρμα Δήλωσης επί των Ακαθαρίστων Εσόδων και Παρεπιδημούντων (govapp.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες για την η?νεκτρουίκή πλατφόρμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών – Γραφείο Εσόδων, στατηλ.: 2287360120 καί στην η?νεκτρονίκή διεύθυνση esoda@milos.gr

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΑΑΔΕ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή