23 Μαΐου, 2024

Δήμος Μήλου: Διευκρίνηση για τα δύο έργα οδοποιίας στο νησί

Ανακοίνωση  Δήμου Μήλου:
Αναφορικά με τα δύο έργα Οδοποιίας που εκτελούνται στο νησί τους τελευταίους μήνες θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
Η σύνταξη των μελετών, οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, η κατάθεση προς χρηματοδότηση και φυσικά η εκτέλεση των δύο έργων είναι έργο αποκλειστικά της νέας Δημοτικής Αρχής.
Πιο συγκεκριμένα και προς εξάλειψη κάθε αμφιβολίας αναφέρουμε τα εξής.
1. Η μελέτη με τίτλο «Ανάπτυξη της υπαίθρου -Αγροτική Οδοποιία Δήμου Μήλου» συνολικού προϋπολογισμού 1.926.500,00 Ευρώ εγκρίθηκε με τη με αρ.12/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Περιλαμβάνει τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις στις παρακάτω περιοχές:
Φουρκοβούνι – Αρετή, Φυροπόταμο – Λάμαρη, Γερακόπετρα, Κανέρια, Κόρφος, Λειβάδια – Μαραβίτες, Λούλου – Αγία Κυριακή, Μαραβίτες – Σταυρός, Αγριλιές, (Συκιά) Βουνό, Κατήφορα – Άγιος Ελευθέριος Λειβάδια (Καμακάρη), Περιοχή Λειβάδια (Σύβουλος Μπουσδούκος), Στενό, Αγ.Ειρήνη – Αγ.Κωνσταντίνος, Αγ. Ανάργυροι, Παρασπόρος – Βόλια, Ζερβίνη, Λαγκαδάκια, Μαυρομούρη
2. Η μελέτη με τίτλο «Ανάπτυξη υπαίθρου ΝΔ Μήλου, Δήμου Μήλου» συνολικού προϋπολογισμού 4.045.000,00 ευρώ εγκρίθηκε με την με αρ.104/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση μήκους 8.000,00 μ. σε όλο το νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Πρόκειται για τις περιοχές Κάμπος, Αγ. Ελεούσα, Μπαμπούνη, Μαρκουλή και Ξυλοκερατιάς.
Και τα δύο έργα κατατέθηκαν προς Χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης την 8η Ιουνίου 2021.
Εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση την 29η Ιουνίου 2022 με το συνολικό ποσό των 6.041.200,00 Ευρώ
Σήμερα, έχουν υπογραφεί και οι δύο Συμβάσεις και τα έργα εκτελούντα, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.
ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή