2 Φεβρουαρίου, 2023

Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ !

Λίγο καιρό πριν, θα μπορούσε να ήταν είδηση της ημέρας και τίτλος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ο «Οι μάσκες φεύγουν, τέλος πλέον οι καραντίνες».

Για δύο ολόκληρα χρόνια ο κορωνοϊός,  καθόριζε τον τρόπο που κινούμαστε, που εργαζόμαστε, που διασκεδάζομε, ακόμη-ακόμη και τις μεταξύ μας συμπεριφορές. Μια χαρά τα πήγε η πανδημία στον έλεγχο της ανθρωπότητας.

Φάνηκε προς στιγμή, να χαλαρώνει ως θέμα, με τους συνωμοσιολόγους να πανηγυρίζουν και να αισθάνονται δικαιωμένοι, καθώς άλλα θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, δείχνουν να «κρατούν» τη σκυτάλη του εκφοβισμού και του άγχους της καθημερινότητας του κοσμάκη.

Να τώρα, που νέες μεταλλάξεις του ιού, έρχονται να «επιβάλλουν» τον δικό τους τρόμο και να ξαναφέρουν στην επιφάνεια νέες θεωρίες συνωμοσίας και πάει λέγοντας. Για να μην έχομε όμως ψευδαισθήσεις, ο κορωνοϊός είναι εδώ και θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα. Μπορεί οι συζητήσεις να ατόνησαν, όχι όμως ο ίδιος.

Επίσης, νέες λοιμώξεις βγαίνουν στην επιφάνεια. Η εμφάνιση της «μυστηριώδους ηπατίτιδας» όπως την αποκαλούν κάποια άρθρα, η οποία προσβάλει λέει κυρίως τα παιδιά   και η ευλογιά των πιθήκων, είναι τα δύο θέματα που καταλαμβάνουν το χώρο στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Τελικά, απ’ ότι δείχνει το πράμα, δεν θα ησυχάσουμε ποτέ. Θα πρέπει να μάθουμε αν ζούμε με καινούργια άγχη, χωρίς να μπορούμε να απαλλαγούμε από τα προηγούμενα.

 

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *