Δεν θα αφήσουμε τον Καστανά της Μήλου να καταστραφεί !

Ανάστατη η Μήλος για το περιβαλλοντικό έγκλημα στην παραλία του Καστανά, με την δημιουργία αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων στην περιοχή.

Μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού και όχι μόνο , με τα μοναδικά γεωλογικά χρώματα κινδυνεύει να καταστραφεί και μαζί με αυτή και ο τουρισμός του νησιού.

Όπως είχε αναφέρει το MilosVoice.gr , έχει εκδοθεί άδεια από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 από την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης Κυκλάδων Ν.Αιγαίου (Τμήμα Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων) για την χορήγηση άδειας εγκατάστασης από την εταιρεία ΜΗΛΟΣ ΟΙΛ ΑΒΕΕΠ, σε χρόνο ρεκόρ ! με επιφάνεια κτισμάτων 776,29 τμ.και αποθηκευτική ικανότητα 6.600 κυβικών μέτρων, δεν είναι και λίγο ! Η δυναμική εμφάνιση της ΜΗΛΟΣ ΟΙΛ ενισχύει την εκτίμηση ότι πίσω από την εταιρεία βρίσκονται και άλλες επιχειρήσεις πετρελαιοειδών.

Αύριο Δευτέρα 14/9 στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Δημοτικού Συμβουλίου κεκλεισμένων των θηρών ,θα συζητηθεί το 7ο θέμα “Ενέργειες Δήμου Μήλου σχετικά με την εγκατάσταση Μονάδας Αποθήκευσης και Διακίνησης Υγρών Καυσίμων από την εταιρεία με την επωνυμία ΜΗΛΟΣ ΟΪΛ ΑΒΕΕΠ (MILOS OIL ΑΒΕΕΠ) στην περιοχή Τρία Πηγάδια – Καστανάς νήσου Μήλου.”, για να υπάρξουν οι ανάλογες ενέργειες.

Οι κάτοικοι όπως και στο παρελθόν  συνέβη, με την Γεωθερμία και τον χρυσό είναι έτοιμοι να αντιδράσουν με μαζικές κινητοποιήσεις.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ