14 Ιουλίου, 2024

Χέρι-χέρι προχωρούν ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Μηλίων Τέχνες” και η Μουσική Σχολή Μήλου (Photos)

Εντυπωσιακή επιτυχία είχε η επίσημη πρώτη εμφάνιση της Μουσικής Σχολής Μήλου, η οποία υπάγεται πλέον στον νεοσύστατο πολιτιστικό σύλλογο του Τριοβασάλου “Μηλίων Τέχνες” . Η πρεμιέρα έγινε την Παρασκευή 13/12/2013 στην αίθουσα του ΕΠΑΛ. Η πρόεδρος του συλλόγου κα. Σοφία Ψαθά Γκαγκάκη, απήφθυνε τον εξής λόγο:

Σας καλωσορίζουμε στην πρώτη συναυλία για το ωδειακό έτος 2013 -2014 της Μουσικής Σχολής Μήλου όπως όλοι την γνωρίζουμε.

Αυτό που ίσως να μη γνωρίζουμε όλοι ,είναι ότι πλέον, η Μουσική Σχολή λειτουργεί υπό τη σκέπη, του νεοσύστατου, «Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλίων Τέχνες».

Η ίδρυση του συλλόγου, επετεύχθη μετά από προσπάθειες αρκετών μηνών. Προσπάθειες οι οποίες ευοδώθηκαν, με την έκδοση και επικύρωση του καταστατικού, το οποίο υπογράφουν  33 ιδρυτικά μέλη.

Σκοπός του είναι να λειτουργεί ως πυρήνας πολιτισμού, συσπειρώνοντας  όσους ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, με τη μουσική αλλά και με κάθε καλλιτεχνική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Αιτία όμως της ίδρυσής  του, ήταν και εξακολουθεί να είναι, η συνέχιση της λειτουργίας  της Μουσικής Σχολής.

Έργο δύσκολο, αλλά σίγουρα όχι ακατόρθωτο… Τα πρώτα βήματα έγιναν και ποια πιο τρανή απόδειξή, από αυτή, τη σημερινή συναυλία, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε, τη δουλειά μαθητών και καθηγητών.

Όμως, για να συνεχιστεί αυτό το έργο, ελπίζουμε στη δική σας υποστήριξη και συνδρομή. Όχι μόνο των γονέων των μαθητών, αλλά κάθε κατοίκου αυτού του νησιού, που πιστεύει στην παιδεία και τον πολιτισμό, αλλά και αγαπάει τη μουσική.

Και ο πιο εύκολος τρόπος να βοηθήσουμε όλοι μας αυτή την προσπάθεια και να βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτό το πολιτιστικό οικοδόμημα, είναι να γίνουμε μέλη του συλλόγου. Για όσους το επιθυμούν, το γραφείο της σχολής, θα είναι καθημερινά ανοικτό από Δευτέρα έως Παρασκευή, 6 με 9 το απόγευμα…….

Όλη αυτή η προσπάθεια, δεν θα είχε αποδώσει καρπούς, εάν δεν υπήρχαν οι καθηγητές της σχολής , η Ιουλία Βαγενά (*νέα καθηγήτρια πιάνου θεωρητικών και αρμονίας), η Ελένη Καρτάση , ο Σπύρος Κοντολούρης (* νέος  καθηγητής παραδοσιακού και κλασικού βιολιού), η Έρρικα Κυρίτση (μουσική προπαιδεία, αρμόνιο και πιάνο), η Ελπίδα Μουντσάκη (μουσική προπαιδεία παραδοσιακά κρουστά) ,  ο Νίκος Χατζηγιάννης (καθηγητής κιθάρας),  και βέβαια, ο Σταμάτης Αθανάσουλας, η παρουσία του οποίου  τιμάει τη σχολή, μιας και έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνσή της .

Οι καθηγητές αυτοί, όχι μόνο πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα , αλλά εδώ και τρεις μήνες, εργάζονται επιμελώς, με μόνο κίνητρο την αγάπη τους για τη μουσική, και για τα παιδιά μας, παρότι, για γραφειοκρατικούς κυρίως λόγους παραμένουν απλήρωτοι.

……..Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους…….

Αρκετά όμως σας κούρασα…. Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τη συναυλία. Θα παρακολουθήσουμε, τους μικρούς μαθητές της προπαιδείας, την παιδική χορωδία, συνοδευόμενη, από μέλη ης χορωδίας ενηλίκων. Καθώς επίσης, και μαθητές των  μουσικών οργάνων αρμόνιο, πιάνο, κιθάρα και βιολί. Επίσης, σε επίσημη πρώτη για τη σχολή και το νησί μας, τη μονωδό Εύα Μιχελιδάκη (η οποία εάν υπάρξει ενδιαφέρον, θα διδάξει και στη σχολή μας).

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας και πρωτίστως τον κύριο Θεόδωρο Καραμήτσο, διευθυντή του ΕΠΑΛ Μήλου, για την παραχώρηση αυτής της αίθουσας.”

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο διευθυντής της S&B στη Μήλο κ. Σπύρος Τζίτζος

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή