15 Ιουνίου, 2024

Ασφυκτιά χωρίς χώρους στάθμευσης ο Αδάμαντας

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, εντούτοις η κίνηση στους δρόμους είναι περισσότερο αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς επίσης υπάρχει και μεγαλύτερος αριθμός οχημάτων στο νησί, κυρίως των ενοικιαζομένων.

Όλα αυτά βέβαια ήταν αναμενόμενα, από τη στιγμή μάλιστα που οι προτιμήσεις των ταξιδιωτικών οδηγών, τοποθετούσαν τη Μήλο στην πρώτη πεντάδα και αρκετές φορές στην πρώτη θέση.

Το θέμα όμως είναι να υπάρχουν και οι κατάλληλοι χώροι που θα είναι σε θέση να υποδεχτούν τις εκατοντάδες των οχημάτων.

Μέχρι στιγμής, στον Αδάμαντα, ο οικισμός που σηκώνει πάνω από το 75% θα έλεγα, το βάρος των επισκεπτών και των οχημάτων, δεν έχει χώρους στάθμευσης ικανούς να εξυπηρετήσουν την πληθώρα των οχημάτων.

Το μεγάλο παρκινγκ που μέχρι πέρσι έδινε μια ανάσα στον οικισμό και εξυπηρετούσε αρκετά στο να σταθμεύουν τα οχήματα, σήμερα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), είναι κλειστό με αποτέλεσμα, να έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο τόσο στην παραλιακή, όσο και στον ποταμό.

 

Η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να είχε μεριμνήσει νωρίτερα ίσως, για την ενοικίαση του χώρου που μέχρι πέρσι χρησιμοποιούνταν ως παρκινγκ. Επιπλέον δεν έχομε καμία ενημέρωση για το αν τελικά θα ανοίξει ο χώρος, ούτως ώστε να αποσυμφορηθεί κάπως η παραλία.

Δεν είναι βέβαια μόνον η περιοχή του Αδάμαντα που ταλαιπωρεί τον κόσμο λόγω του μεγάλου αριθμού οχημάτων από τη μία, κι από την άλλη, λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης.

Τι θα γίνει καθώς προχωρά το καλοκαίρι που σίγουρα θα υπάρχει αύξηση και μάλιστα μεγάλη, των οχημάτων και των επισκεπτών;

Θα μπορέσει  να οργανωθεί έτσι η Μήλος ώστε να μην υπάρχει ο χρόνιος πονοκέφαλος του πάρκινγκ στους οικισμούς;

Δεν είναι βεβαίως το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί στις υποδομές του. Αλλά το πρόβλημα πάρκινγκ, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο είναι σοβαρό και θα πρέπει να βρεθεί λύση.

Για το  Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή