24 Ιουλίου, 2024

Απομακρύνονται οι αυθαίρετες πινακίδες σε Μήλο και Κίμωλο

Ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της ισχύουσας Νομοθεσίας και της υποχρέωσης για αποξήλωση, με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, καταγράφηκαν από διμελείς επιτροπές που ορίσθηκαν με σχετική Απόφαση Γ.Γ.Α.Δ.Αι. οι αυθαίρετες πινακίδες ή και Επιγραφές, του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Δήμου Μήλου και Κιμώλου και επίκειται η άμεση απομάκρυνση τους και η τυχόν επιβολή κυρώσεων, προστίμων κλπ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν.2946/2001 περί  Υπαίθριας Διαφήμισης, Συμπολιτειών Δήμων και Κοινοτήτων και άλλων διατάξεων και του Άρθρου 9 του Ν.3212/2003.

Στους διαφημιζόμενους φορείς ή ιδιώτες παρέχεται η δυνατότητα μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών, από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας, να αποξηλώσούν με ίδια μέσα τις αυθαίρετες πινακίδες, σύμφωνα με την αριθμ. 1/Δ.Τ.Ε./2013 (Α.Π. οικ. 6819/918/Φ.4.8 Δ.Τ.Ε./6-02-2013) και να ενημερώνουν αρμοδίως την Επιτροπή Καταγραφής του Δήμου.

Για τις περιπτώσεις που δεν θα υπάρξει ανταπόκριση, μετά την παρέλευση της προθεσμίας, οι πινακίδες θα αποξηλωθούν άμεσα ως ρύποι με ενέργειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και του Αρμόδιου Δήμου και θα επιβληθούν τα αντίστοιχα Διοικητικά πρόστιμα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή