21 Ιουλίου, 2024

Απεργία στα πλοία μετά τη δολοφονία του 36χρονου στο Blue Horizon

Να κάνει 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 13 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η ΠΝΟ. Παράλληλα, αποφάσισε και την έμπρακτη στήριξη στην οικογένεια του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Blue Horizon.

Η απεργία και τη στήριξη της οικογένειας του 36χρονου άνδρα, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του πλοίου, αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ που έγινε σήμερα (08.09.2023).

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η Πολιτεία οφείλει και πρέπει να λάβει άμεσα και χωρίς καμία αναβολή όλα τα απαραίτητα μέτρα που σκοπό έχουν την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Επισημαίνει επίσης ότι οι Έλληνες ναυτικοί είναι παραδείγματα προς μίμηση για τη ναυτοσύνη τους και για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και δεν θα πρέπει με αφορμή το τραγικό συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά και την επιλογή που έκαναν οι εμπλεκόμενοι σε αυτό, να κατηγορούνται και να στοχοποιούνται συλλήβδην όλοι οι ναυτικοί.

Η ΠΝΟ κάνει λόγο για μη ορθή εφαρμογή των Νόμων και των Κανονισμών που αναφέρονται στην ασφάλεια της ναυτιλίας και των λιμανιών, για παραβίαση των ορίων και ωρών απασχόλησης και ανάπαυσης των ναυτικών και για μη εξορθολογισμό των δρομολογίων, που, όπως επισημαίνει, οδηγούν μαθηματικά στη διακινδύνευση της ασφάλειας των ίδιων των πλοίων, των επιβατών και των δρομολογίων.

Οι σχετικές διατάξεις και μάλιστα από τις Διεθνείς Συμβάσεις, είναι σαφείς και δεν πρέπει να εφαρμόζονται ευκαιριακά και με χαλαρότητα, ώστε να διαιωνίζεται το πρόβλημα της μη ορθής και μη ασφαλούς εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: newsit.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή