22 Ιουλίου, 2024

Απαραίτητη η συντήρηση στο Δημοτικό Σχολείο Τρυπητής

Σημάδια γήρανσης στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Τρυπητής, καθώς μεγάλα κομμάτια τσιμέντου αποκολλήθηκαν από την υπάρχουσα σκάλα, κι έπεσαν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ή όπως ονομάζεται «ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ».

Η αποκόλληση των συγκεκριμένων τσιμεντένιων κομματιών έγινα πρόσφατα (18 Σεπτεμβρίου), κι ευτυχώς δεν υπήρχε κανένα ατύχημα. Αιτία για την αποκόλληση των μεγάλων κομματιών τσιμέντου, όπως μπορούμε να συμπεράνουμε από τις φωτογραφίες, οφείλεται στην οξείδωση του οπλισμού του σκυροδέματος.

Αν λόγου χάρη, η αποκόλληση είχε γίνει μερικές μέρες νωρίτερα, στις 31 Αυγούστου, ημέρα της εκδήλωσης του «Κυριαύγουστου», θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί σοβαρό ατύχημα, ή ακόμη και δυστύχημα, καθώς στο σημείο που έχουν πέσει, εκείνη τη μέρα υπήρχε πλήθος κόσμου.

Το συγκεκριμένο κτίριο μεταξύ άλλων, έχει και ιστορική σημασία για το χωριό, καθώς χτίστηκε (όπως κι άλλα βέβαια), με κόπο και δαπάνες των κατοίκων του χωριού και είναι ένα από τα παλαιότερα Δημοτικά Σχολεία του νησιού.

Πέρα από το συγκεκριμένο σημείο του Σχολικού κτιρίου, θα πρέπει ίσως να γίνει συντήρηση σε ολόκληρο το κτίριο.

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή