7 Φεβρουαρίου, 2023

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Αρχές Ιουνίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Αρχές Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών, του προγράμματος «Ανακυκλώνω-αλλάζω ηλεκτρική συσκευή».

Το πρόγραμμα, αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών, οι οποίες «φουσκώνουν» τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Όποιοι λοιπόν κάνουν χρήση του προγράμματος, αλλάζοντας δηλαδή τις παλιές τους ηλεκτρικές συσκευές, αναμένεται να δουν και μείωση στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Να θυμίσομε πως οι συσκευές που εντάσσονται στο πρόγραμμα αυτό είναι :

  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες
  • Κλιματιστικά

Αντίθετα, οι υπόλοιπες συσκευές δεν έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως π.χ. πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, ηλεκτρικές κουζίνες κ.λπ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι  οι παλαιές συσκευές που είναι προς αντικατάσταση, θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου και χωρίς να υπάρχει κάποιο άνω όριο.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί τον αναμενόμενο (περίπου 350.000 νοικοκυριά) , τότε θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης, όπως το εισόδημα ή ακόμη και κοινωνικά κριτήρια.

 

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *