12 Απριλίου, 2024

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή στη Μήλο

Συγκέντρωση και πορεία καταδίκης της φασιστικής Χρυσής  Αυγής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 18:00. Θα γίνει  συγκέντρωση στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μήλου και το αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα ολοκληρωθεί με πορεία στον Καρρόδρομο. Σύλλογοι, οργανώσεις και φορείς του νησιού σε ανακοίνωση τους αναφέρουν :

«Τα εργατοϋπαλληλικά σωματεία και οι συλλογικότητες που υπογράφουμε παρακάτω καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και σε κάθε πολίτη της Μήλου την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα μουσικού και εργάτη Παύλου Φύσσα στις 18/9 στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η πολιτική αυτή δολοφονία αποδεικνύει με τραγικό τρόπο για μια ακόμα φορά πως η φασιστική-ναζιστική αυτή οργάνωση αποτελεί μια εγκληματική συμμορία που δεν περιορίζεται σε επιθέσεις στους εξαθλιωμένους μετανάστες, με αποκορύφωμα την δολοφονία, πριν λίγους μήνες, μετανάστη στα Πετράλωνα. Χτυπούνε και δολοφονούν τους αντιφασίστες, όπως έγινε με τον Παύλο Φύσσα. Επιδιώκουν έτσι να επιβάλλουν μέσα από την βία και τον τρόμο τις φασιστικές-ναζιστικές αντιλήψεις στην ελληνική κοινωνία.

Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, λάτρεις του εγκληματικού καθεστώτος που κατέστρεψε την πατρίδα και τον λαό μας τα χρόνια της ναζιστικής κατοχής δεν μπορούν να δηλώνουν πατριώτες. Υποκρίνονται όταν δηλώνουν ενάντιοι στην πολιτική της Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. που εξαθλιώνει τον λαό μας οδηγώντας τον στην ανεργία και την μετανάστευση. Η δράση των φασιστών συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική της κυβέρνησης και των ξένων προστατών της.

Απευθυνόμαστε στο δημοκρατικό λαό της Μήλου για να δηλώσουμε το μεγάλο ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ και τις εγκληματικές πρακτικές του. Η Μήλος των εργατικών αγώνων, η Μήλος των δημοκρατικών παραδόσεων δεν έχει καμία σχέση με την φασιστική-ναζιστική ιδεολογία και τις εγκληματικές πρακτικές της.

Δηλώνοντας έμπρακτα αυτή την ακλόνητη θέληση μας συγκροτούμε την ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΛΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ:

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7    6 ΜΜ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΜΗΛΟΥ

–         Εργατικό Κέντρο Μήλου

–          Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου

–          Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Καθηγητές)

–          Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Θήρας-Μήλου (Δάσκαλοι)

–          Σύλλογος Εργαζόμενων στο Δήμο Μήλου

–          Σωματείο Συνταξιούχων Μήλου

–          ΕΤΕ ΔΕΗ-ΤΔΕ ΜΗΛΟΥ

–          Εργαζόμενοι/ες του Υπουργείου Πολιτισμού στη Μήλο

–          Εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ Μήλου”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή