24 Ιουλίου, 2024

Άνοιξε το πρώτο και μοναδικό φαρμακείο στην Ανάφη

Η Ανάφη, αυτό το μικρό γραφικό νησί των Κυκλάδων, απέκτησε το πρώτο της φαρμακείο. Ο Περικλής Δασκαλάκης με συνέταιρο τον Γιάννη Τσακριό, που έχει φαρμακείο στην κοντινή Σαντορίνη, θα προσφέρουν για πρώτη φορά τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους που μέχρι σήμερα είτε αναγκάζονταν να αποθηκεύουν φάρμακα είτε να περιμένουν το πλοίο από τη Σαντορίνη.

Το καλοκαίρι το νησί εξυπηρετεί αρκετό κόσμο, ενώ το χειμώνα ζουν περίπου 150 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά και ηλικιωμένοι, όπως εξηγεί στο f.daily η αντιδήμαρχος του νησιού Ευαγγελία Ρούσσου. «Μέχρι σήμερα αναγκαστικά κάναμε αποθήκη στο σπίτι μας. Υπήρχε κατανόηση από τους γιατρούς της Αθήνας και μας τα έγραφαν, γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα τα πάρουμε χωρίς λόγο.

Σε περιπτώσεις ανάγκης, έχει χρειαστεί να ανταλλάξουμε μεταξύ μας οι πολίτες φάρμακα. Το χειμώνα το πλοίο από τη Σαντορίνη έρχεται μέρα παρά μέρα, αλλά έχει τύχει να αποκλειστούμε λόγω καιρού έως και 3 μέρες», αναφέρει η ίδια. Τόνισε δε ότι ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παραχωρούσε εδώ και καιρό την άδεια δωρεάν σε όποιον ενδιαφερόμενο, μέχρι τώρα κανείς δεν είχε καταφέρει να πάει και να ανοίξει φαρμακείο εκεί.

Αυτό το κενό στην παροχή των απαραίτητων φαρμάκων επιθυμούν να καλύψουν οι δύο φαρμακοποιοί που είναι φίλοι από τη φαρμακευτική σχολή και αγαπούν πολύ το νησί, όπως ανέφερε στο f.daily ο Γ. Τσακριός. «Είναι πολύ αγαπημένο μου μέρος η Ανάφη και γνώριζα πόσο δυσκολεύονται οι κάτοικοι που δεν είχαν φαρμακείο», είπε χαρακτηριστικά.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή