31 Ιανουαρίου, 2023

Ανοίγουν τα Λύκεια όλης της χώρας στις 12 Απριλίου -Τα μέτρα και τα self test

Ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Οι μαθητές των Λυκείων θα επιστρέψουν στα σχολεία τους με τήρηση όλων των μέτρων που ίσχυσαν στο παρελθόν, αλλά και επιπλέον μέτρο τη διενέργεια των self test.

Σε ό,τι αφορά τα self test, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την υποχρεωτική διενέργειά τους δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου, «προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας». Η επιτροπή των ειδικών έκανε σύσταση για δύο self test την εβδομάδα, κάτι που έγινε δεκτό από την κυβέρνηση, δήλωσε η κ. Κεραμέως κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Τα υπόλοιπα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα, τις σταθερές ομάδες μαθητών σε δραστηριότητες και τον σχολαστικό καθαρισμό και τακτικό αεριρισμό των χώρων.

Τι θα ισχύει για τα self test

Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν self test την εβδομάδα από το φαρμακείο.

«Η διενέργεια του τεστ για τον κορωνοϊό προβλέπεται τόσο για τους μαθητές όσο για τους εκπαιδευτικούς. Ως προς τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, η διενέργεια self test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια τεστ στους μαθητές», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

 

lifo.gr

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *