Ανακύκλωση πλαστικών φιαλών στην Κίμωλο

Ένα νέο εγχείρημα ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών εγκαινιάστηκε  στην Κίμωλο #Whywasteme  από 9/8 έως 5/9/ 2021
Η νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών (PET) νερού και αναψυκτικών με τον τίτλο “Whywasteme” υλοποιείται από τις αρχές του Αυγούστου στο νησί της Κιμώλου. Πρόκειται για μία προσπάθεια που φιλοδοξεί να μεγιστοποιήσει τη χωριστή συλλογή των πλαστικών φιαλών, τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους επισκέπτες & κατοίκους του νησιού.
Το Whywasteme επιδιώκει να διευκολύνει τις επιχειρήσεις – εστιατόρια, καφέ, beach bars, ξενοδοχεία και μονάδες φιλοξενίας να συλλέγουν ξεχωριστά τις άδειες πλαστικές φιάλες νερού και αναψυκτικών. Ταυτόχρονα, ειδικοί κάδοι συλλογής άδειων φιαλών για το κοινό, έχουν τοποθετηθεί σε σημεία με μεγάλη κίνηση, στο Χωριό (τη Χώρα) του νησιού, το λιμάνι και τις πιο δημοφιλείς παραλίες.
Από τις 9 Αυγούστου που εγκαταστάθηκαν τα πρώτα σημεία συλλογής, έχουν συγκεντρωθεί προς ανακύκλωση περισσότερα από 20 χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια. Στόχος είναι ο αριθμός αυτός να φθάσει τα 100.000 μπουκάλια, έως τις 5 Σεπτεμβρίου όταν δηλαδή θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του πλάνου.
Το πλάνο υλοποιείται με το συντονισμό και τη χρηματοδότηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας Whywasteme σε συνεργασία με το Δήμο Κιμώλου, Kimolos island Κίμωλος gokimolos
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ