31 Ιανουαρίου, 2023

Ανακοινώσεις του Δήμου Σίφνου

ΑΜΕΣΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη αριθ. 04/2012 (ΦΕΚ 1346/Β/25-04-2012): «Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά». Επίσης, στους ανωτέρω χώρους «απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων – σπίρτων και λοιπών υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους».

Σύμφωνα με το άρθ. 94 παρ. 1 περίπτ. 26 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/2010) η μέριμνα για την τήρηση των παραπάνω προβλέψεων της νομοθεσίας, αλλά και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού (σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ) και επιβολής σχετικών κυρώσεων ανήκει στο Δήμο. Επισημαίνουμε ότι το πρόστιμο αντιστοιχεί σε πενήντα (50) λεπτά ανά τετραγωνικό μέτρο ακαθάριστου χώρου, ενώ επίσης βεβαιώνεται σε βάρος του υπόχρεου ποσό ίσο με τη δαπάνη του Δήμου για τον αυτεπάγγελτο καθαρισμό. Παράλληλα υποβάλλεται και μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των οικισμών της Σίφνου ή σε απόσταση μέχρι 100 μέτρα από τα όριά τους, να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό των χώρων αυτών, καθώς από τέλη Ιουλίου 2017 θα αρχίσουν από τον Δήμο μας έλεγχοι για την τήρηση της  υποχρέωσης καθαρισμού τους.

 Οι ώρες λειτουργίας του σφαγείου

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους κτηνοτρόφους και τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες του νησιού μας ότι, κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κυκλάδων, το Δημοτικό Σφαγείο Σίφνου θα λειτουργήσει την Κυριακή 30 Ιουλίου και τη Δευτέρα 31 Ιουλίου.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όλοι οι  ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Σανάκη (τηλ. επικοινωνίας 6974815488), προκειμένου να συνεννοηθούν για την ημέρα και ώρα σφαγής των ζώων τους.

Ο Δήμαρχος Σίφνου

 Ανδρέας Ν. Μπαμπούνης

Ενημέρωση για τους κτηνοτρόφους

 Ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους του νησιού μας ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποστείλει στο Δήμο τις καταστάσεις κατανομής δημοτικών ή δημόσιων βοσκοτόπων Σίφνου για το έτος 2016. Κάθε παραγωγός που χρησιμοποιεί  δημοτικό ή δημόσιο βοσκότοπο οφείλει να προσέλθει στο Δήμο (Γραφείο Αντιδημάρχου, στο κτήριο του Δημοτικού Συμβουλίου – πρώην δημοτικός ξενώνας Απολλωνίας), προκειμένου να υπογράψει και να παραλάβει το έντυπο κατανομής του βοσκοτόπου που χρησιμοποιεί και να ενημερωθεί για τις ενέργειες που οφείλει να κάνει για την εξόφληση του αντίστοιχου αντιτίμου υπέρ της Περιφέρειας. Τονίζουμε ότι όσοι κτηνοτρόφοι δεν τακτοποιήσουν την παραπάνω υποχρέωση, θα απενταχθούν  από την κατανομή βοσκοτόπων έτους 2017.

Για τυχόν πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Κωνσταντίνα Τσαντζαλή, στο τηλέφωνο 2284360333.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΣΑΝΑΚΗΣ

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *