21 Ιουλίου, 2024

Αμοργός :Τοποθέτηση ταΐστρων για τη σίτιση αδέσποτων γατών

Ο Δήμος Αμοργού σε συνεργασία με την Animal Zone International, τοποθέτησαν πιλοτικά σε επιλεγμένα σημεία, ταΐστρες για τη σίτιση των αδέσποτων γατών.  Οι ταΐστρες τοποθετήθηκαν σε σημεία όπου υπάρχουν και σιτίζονται ήδη, από εθελοντές, αποικίες αδέσποτων γατών. Σκοπός της τοποθέτησης των ταϊστρών είναι η ύπαρξη συνεχώς διαθέσιμης τροφής για τις αδέσποτες γάτες των περιοχών αυτών καθώς και η διατήρηση της καθαριότητας αφού η τροφή δεν θα τοποθετείται στο έδαφος αλλά στην ταΐστρα.

Εκτιμάται ότι έτσι θα περιοριστεί  το φαινόμενο των υποσιτισμένων, καχεκτικών και επομένως, περισσότερο ευάλωτων σε ασθένειες ζώων. Θα περιοριστεί επίσης και η ανάγκη των αδέσποτων γατών για αναζήτηση τροφής από άλλες πηγές (π.χ. κάδοι απορριμμάτων), που με τη σειρά της δημιουργεί άλλα προβλήματα. Τέλος, με την εντατική στείρωση των αδέσποτων γατών που σιτίζονται στους συγκεκριμένους χώρους, επιδιώκεται να μην αυξηθεί παραπέρα ο αριθμός τους.

Η κατασκευή των ταϊστρών έγινε αφιλοκερδώς, με μεράκι και αγάπη από τον Philippe Simermann και η καλλιτεχνική τους σχεδίαση έγινε από την ταλαντούχα Καλλιόπη – Ειρήνη Ζωγοπούλου (Κάλι),  τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Οι υπηρεσίες του Δήμου Αμοργού θα παρακολουθούν την κατάσταση που διαμορφώνεται στις περιοχές όπου τοποθετήθηκαν οι ταΐστρες με την προοπτική συνέχειας αυτής της πρακτικής και σε άλλα σημεία του Δήμου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή