11 Δεκεμβρίου, 2023

Airbnb: Όλες οι αλλαγές με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Έρχονται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της βραχυχρόνιας μίσθωσης, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα καταλύματα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Airbnb.

Οι αλλαγές θα προκύψουν από το φορολογικό νομοσχέδιο που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση το προσεχές διάστημα. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινίσεις, μιλώντας για εξορθολογισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως για παράδειγμα αυτή εντοπίζεται σε καταλύματα που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα Airbnb.

Χαρακτηριστικά, ο Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε πως «εξορθολογίζεται ο ορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθώς τίθεται το όριο των 60 ημερών, καθίσταται υποχρεωτική η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας για φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν τρία ή περισσότερα προς εκμίσθωση ακίνητα, επιβάλλεται ΦΠΑ και τέλος παρεπιδημούντων, καθώς και τέλος κλιματικής ανθεκτικότητας».

Επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, διευκρίνισε ότι οι ιδιώτες που διαθέτουν μέχρι δύο ακίνητα για βραχυχρόνια μίσθωση, εξακολουθούν να υπάγονται στο προηγούμενο καθεστώς.

Αμέσως μετά, ο Χάρης Θεοχάρης χαρακτήρισε ήπιους τους περιορισμούς που τίθενται καθώς, όπως επισήμανε, σκοπός της κυβέρνησης είναι η εξισορρόπηση στην αγορά ακινήτων, η αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού για τον τουριστικό κλάδο, καθώς και η αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δεν θέλουμε να κλείσουμε την αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθώς απορρέουν από αυτή οφέλη για την οικονομία, αλλά να εξισορροπήσουμε την αγορά».

 

Lifo.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή