22 Ιουλίου, 2024

Αιολικό πάρκο στη Γυάρο θα δίνει στη Σύρο έσοδα 1.5 εκ. ευρώ το χρόνο

Συνάντηση με τις κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν αιολικά πάρκα στη Γυάρο (Γ. Μπόμπολας (Ελλάκτωρ) και Παρασκευαϊδης-Περιστέρης (κοινοπραξία J & P Αβαξ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ) θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας.

Για τη συγκεκριμένη επένδυση έχει δοθεί άδεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος με σκοπό τη δημιουργία αιολικού πάρκου 700 mw και οι εταιρίες βρίσκονται στο στάδιο των περιβαλλοντικών εγκρίσεων. Η επένδυση υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 450 εκ ευρώ.

Θετικά προσκείμενοι προς τη συγκεκριμένη επένδυση είναι τόσο ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, όσο και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, κάτι το οποίο έχουν εκφράσει και επίσημα.

Σύμφωνα με τον κ. Δεκαβάλλα, εκτός από τις θέσεις εργασίες που θα προκύψουν – κάποιες εκ των οποίων θα είναι και για συριανούς εργαζόμενους – ο Δήμος θα εξασφαλίσει ένα πολύ μεγάλο έσοδο. Οι εκτιμήσεις του δημάρχου αναφέρουν ότι από την επένδυση που θα γίνει θα μπαίνουν στα ταμεία του Δήμου 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.

«Είναι μια τεράστια επένδυση η οποία και νέες θέσεις εργασίας θα ανοίξει, αλλά και θα προσφέρει στο Δήμο και στον τόπο ένα μεγάλο έσοδο που θα είναι περίπου 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο. Αυτή η επένδυση θα βοηθήσει σημαντικά την τοπική οικονομία του νησιού. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νεότερες εξελίξεις», δήλωσε ο κ. Δεκαβάλλας.

Πηγή : cyclades24.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή