
Το φυτό της καπαριάς θα το δείτε κρεμασμένο σε απόκρημνα βράχια στη Μήλο και σχεδόν σε όλα τα ελληνικά νησιά. θα πρέπει να ψάξετε αρκετά για την άγρια κάπαρη, αλλά η συγκομιδή αξίζει τον κόπο. Η γεύση της είναι στυφή και πικάντικη.
Συλλέγεται στις αρχές του καλοκαιρού όταν οι καρποί της καπαριάς είναι ακόμη μικροί. Η άνυδρη φύση της Μήλου και το αλάτι της θάλασσας, διαμορφώνουν με ιδιαίτερο τρόπο το φυτό της καπαριάς και δίνει καρπούς με γεύση που ξεχωρίζει.
Αλάτι, ξύδι και νερό στην σωστή αναλογία είναι η μυστική συνταγή για την απόλυτη νοστιμιά.
Ο καρπός της για όλους τους λαούς θεωρείται πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες, ιδιαίτερα η βιταμίνη C
Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων