11 Φεβρουαρίου, 2025

Η Άγρια κάπαρη της Μήλου

Το φυτό της καπαριάς  θα το δείτε κρεμασμένο σε  απόκρημνα βράχια στη Μήλο και σχεδόν σε όλα τα ελληνικά νησιά.    θα πρέπει να ψάξετε αρκετά για την άγρια κάπαρη, αλλά η συγκομιδή αξίζει τον κόπο. Η γεύση της είναι στυφή και πικάντικη.

Συλλέγεται στις αρχές του καλοκαιρού όταν οι καρποί της καπαριάς είναι ακόμη μικροί. Η άνυδρη φύση της Μήλου και το αλάτι της θάλασσας, διαμορφώνουν με ιδιαίτερο τρόπο το φυτό της καπαριάς και δίνει καρπούς με γεύση που ξεχωρίζει.

Αλάτι, ξύδι και νερό στην σωστή αναλογία είναι η μυστική συνταγή για την απόλυτη νοστιμιά.

Ο καρπός της για όλους τους λαούς θεωρείται πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών όπως οι βιταμίνες, ιδιαίτερα η βιταμίνη C

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή