
Για την Κυριακή των Βαϊων ο Βασίλης Παπικινός προτείνει μπακαλιάρο παστό στην κατσαρόλα.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπακαλιάρος παστός ξαλμυρισμένος ή κατεψυγμένος (είναι ήδη ξαλμυρισμένος ο συγκεκριμένος)
4 μεγάλες πατάτες κομμένες χοντρές φέτες
4 καρότα κομμένα χοντρές ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια ολόκληρα
1/2 μάτσο σέλινο
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι (για λίγο πιο ξινή γεύση χυμός από 2 λεμόνια) και όταν θέλουμε και το ξύσμα από τη φλούδα του λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα λαχανικά εκτός από το σέλινο, τα σκεπάζουμε με νερό και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο το σκεύος σε μέτρια φωτιά για 20′ ,κατόπιν προσθέτουμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, το ελαιόλαδο το αλάτι, το πιπέρι και το σέλινο και αν χρειάζεται 1 ποτήρι νερό ίσα να καλυφθεί το ψάρι
Μαγειρεύουμε για ακόμη 15′ σε μέτρια φωτιά και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι

Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων
