12 Δεκεμβρίου, 2023

Μαρία Ναδάλη: Η αλήθεια για το νέο υδατοδρόμιο στη Σίφνο

Απάντηση του Δήμου Σίφνου ,  με την υπογραφή  της Δημάρχου  κυρίας Μαρίας Ναδάλη σε δημοσιεύματα  , σχετικά με την δημιουργία νέου  υδατοδρόμιου  στο νησί.
Τι αναφέρει η  Δήμαρχος :
Αγαπητοί δημότες και φίλοι της Σίφνου,
Σε συνέχεια των κοινοποιήσεων του άρθρου που τιτλοφορείται: “Στα σκαριά νέο υδατοδρόμιο στη Σίφνο – Πού θα γίνει και πώς προχωρά η διαδικασία”, σας παραθέτουμε για τη σωστή ενημέρωσή σας τα εξής:
1. Ο τίτλος του άρθρου είναι ανυπόστατος και παραπλανητικός κι ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.
2. Δεν έχουν γίνει ενέργειες για τη δημιουργία “νέου Υδατοδρομίου”.
3. Η διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και η τροποποιημένη ανανέωση αυτής λόγω προσθήκης Υδατοδρομίου, αφορά σε τυπική και αναμενόμενη εξέλιξη στον ήδη υπάρχοντα φάκελο.
4. Οι διαδικασίες του φακέλου έχουν ξεκινήσει από το 2016 και λόγω των ελλιπών στοιχείων, της ανεπαρκούς επικοινωνίας από το Λιμενικό Ταμείο Σίφνου και της γενικότερης αταξίας στη λειτουργία του, δεν κατέστη εφικτή η πρόοδος των ενεργειών από το μελετητικό γραφείο, κάτι που αποκαταστάθηκε και διευθετήθηκε με την αλλαγή της δημοτικής αρχής και το νέο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου το 2019 (όλα τα προαναφερόμενα αποδεικνύονται μέσω της σχετικής αλληλογραφίας).
5. Το θέμα του υδατοδρομίου, όπως αρχικά είχε δρομολογηθεί, έχει ανασταλεί από πλευράς Δήμου και ΔΛΤ (αναμένεται και η σχετική απόφαση του ΣτΕ).
Οι υπηρεσίες του Δήμου Σίφνου κι εγώ προσωπικά, είμαστε πάντα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, προκειμένου να ενημερώσουμε σωστά για οποιοδήποτε θέμα, με σκοπό την αποφυγή παρερμηνειών και τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων, αν και κάποιοι, προφανώς για λόγους σκοπιμότητας, και μολονότι είναι στο νησί και έχουν άποψη επί παντός επιστητού, δεν έχουν απευθυνθεί ποτέ για να διασταυρώσουν τις “ειδήσεις” που πληροφορούνται ή δημιουργούν.
Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να εφιστήσω την προσοχή σε όσους αναπαράγουν ανακρίβειες. Η σωστή και έγκριτη δημοσιογραφία, προκύπτει ως αποτέλεσμα όταν ο δημοσιογράφος διασταυρώνει πρώτα την αξιοπιστία των πηγών του και δεν καλύπτεται πίσω από αυτές με στόχο να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να αναδημοσιεύσει πρώτος για τα “κλικ” επισκεψιμότητας.
Σίφνος, 18.11.2023
Μαρία Εμμ. Ναδάλη
Δήμαρχος Σίφνου
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή