29 Μαρτίου, 2024

Το μουσείο του Λούβρου ετοιμάζει άρωμα «Αφροδίτη της Μήλου»

Μαζί με άλλα επτά αρώματα εμπνευσμένα από έργα τέχνης που φιλοξενούνται στο μουσείο.

Στην επιστράτευση δύο εκ των κορυφαίων ειδικών στο χώρο των αρωμάτων προχώρησε το μουσείο Λούβρου σε μια προσπάθεια να παρασκευάσει ένα άρωμα με το οποίο θα προσπαθήσουν να δείξουν πώς θα μύρισε η Αφροδίτη της Μήλου.

Πρόκειται για το νέο βήμα του μουσείου το οποίο θα επιχειρήσει να λανσάρει τη δική του σειρά αρωμάτων ένα εκ των οποίων θα είναι εμπνευσμένο και από τη Νίκη της Σαμοθράκης.

Μοναδική εξαίρεση από τις εμπνεύσεις για τα αρώματα θα είναι η Μόνα Λίζα καθώς αποφασίστηκε ότι το μυστήριο με τον πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι θα έπρεπε να συνεχιστεί.

Ο Ραμντάν Τουχαμί και η Βικτωρία ντε Ταϊλάκ θα τεθούν επικεφαλής μιας ομάδας ειδικών που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα σχέδια των υπευθύνων του γαλλικού μουσείου.

«Όλο το εγχείρημα έχει να κάνει με την προσθήκη μιας διάστασης όσφρησης σε μια οπτική εμπειρία, Έχουμε διαλέξει οχτώ κορυφαίους αρωματοποιούς και τους έχουμε δώσει 100% ελευθερία, χωρίς όριο στον διαθέσιμο προϋπολογισμό» δήλωσε ο Τουχαμί στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λούβρου «αυτό που θέλουμε με τα αρώματα είναι να βοηθήσουμε να “ξυπνήσουν” όλες οι αισθήσεις των επισκεπτών ενώ βλέπουν όλα τα έργα τέχνης στο μουσείο».

Συνολικά θα παραχθούν οχτώ αρώματα τα οποία θα τεθούν προς πώλησε σε ένα pop-up κατάστημα που θα ανοίξει στις 3 Ιουλίου.

protothema

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή