29 Μαρτίου, 2024

Πυροβόλησαν και σκότωσαν τον “Θεοδόση” την φώκια – μασκότ της Ίου

Μετά το προχθεσινό συμβάν με τις αποκεφαλισμένες χελώνες που βρέθηκαν στην Νάξο, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι στα καπάκια κάποιος έβαλε στο στόχαστρο μια φώκια, την πυροβόλησε και την σκότωσε. Αυτό συνέβη στην Ίο, όπου χθες εντοπίστηκε νεκρός ο «Θεοδόσης», η φώκια – μασκότ του νησιού.

Ο Θεοδόσης γεννήθηκε στην Ίο στα τέλη του 2014 και είχε γίνει το σήμα κατατεθέν της παραλίας της Αγίας Θεοδότης και όλου του νησιού βασικά, όλοι οι λουόμενοι γούσταραν να τον βγάζουν φωτογραφίες να αράζει και να κάνει φωκίστικα πραγματάκια. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του naxospress.gr, η μεσογειακή φώκια βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ξαπλωμένη στην παραλία της Αγίας Θεοδότης, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Οι υπάλληλοι του Λιμεναρχείου είχαν αναλάβει την προστασία της μεσογειακής φώκιας και η τοποθεσία στην οποία συνέβη το περιστατικό αποτελεί κομμάτι της δικαιοδοσίας τους. Από Δευτέρα, 20/3, αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Μάλιστα, σύμφωνα με το naxospress, πριν από μερικές εβδομάδες στην παραλία Μυλοπόταμος της Ίου, νεαροί μαθητές είχαν βρει νεκρό ένα μικρό δελφίνι, με τις πληροφορίες για την αιτία του θανάτου του να αναφέρουν πάλι σφαίρα.

Luben.tv

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή