29 Μαρτίου, 2024

Ν. Συρμαλένιος : Απύθμενο το θράσος και η υποκρισία του Γ. Βρούτση για το ΙΚΑ Μήλου

Το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη μετατροπή του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μήλου σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης λόγω έλλειψης προσωπικού, από διάφορους παράγοντες της ΝΔ εξελίσσεται μια εντεινόμενη επίθεση υπονόμευσης της κυβέρνησης με αποκορύφωμα την πρόσφατα κατατεθείσα Ερώτηση του Γ. Βρούτση στη Βουλή.

Επειδή το ψέμμα και η συκοφαντία έχουν κοντά ποδάρια, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι επί υπουργίας του αποφασίστηκε το κλείσιμο πολλών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ ανά την επικράτεια και ανάμεσα τους σε πολλά νησιά και των Κυκλάδων. Και αυτό ακριβώς διότι το κλείσιμο των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ υπηρέτησε τις γενικότερες μνημονιακές πολιτικές περί περικοπής δαπανών στα πλαίσια της λεγόμενης δημοσιονομικής σταθερότητας, τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση ακολούθησε άκριτα μέχρι κεραίας.

Όποιος ανατρέξει στις αποφάσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ θα βρει ότι η πρώτη απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Μήλου έχει ημερομηνία 2/12/2012. Αλήθεια ποιος ήταν υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τότε; Στη συνέχεια υπήρξε και άλλη απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ στις 2/6/2014, με την οποία κλείνει εκ νέου το ΙΚΑ Μήλου. Αλήθεια ποιος ήταν και πάλι υπουργός;

Θα υπενθυμίσω επίσης ότι το ΙΚΑ στη Μήλο κρατήθηκε ανοιχτό μέχρι τον Ιούλιο του ´15, κυρίως λόγω της μεγάλης κινητοποίησης των κατοίκων του νησιού με εμπροσθοφυλακή τους συνταξιούχους αλλά και το Εργατικό Κέντρο Μήλου. Το ίδιο συνέβη και κατά την πρώτη περίοδο της κυβέρνησής μας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά την επιμονή κύκλων της προηγούμενης διοίκησης του ΙΚΑ, που επανέφερε συνεχώς ο θέμα. Δυστυχώς η συνεχής μείωση του προσωπικού με αποκορύφωμα τον αιφνίδιο θάνατο υπαλλήλου του υποκαταστήματος, που για να λειτουργήσει νόμιμα έπρεπε να έχει τουλάχιστον οκτώ (8) υπαλλήλους και παρά τις προσπάθειες τόσο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, όσο και της νέας διοίκησης του ΙΚΑ, που επεδίωξαν τη στελέχωσή του είτε με μεταθέσεις, είτε με νέες προσλήψεις που δεν επέτρεψε τελικά το μνημονιακό πλαίσιο, οδήγησαν τελικά στη μετατροπή του υποκαταστήματος σε γραφείο κοινωνικής ασφάλισης. Παράπλευρη συνέπεια αυτού υπήρξε και η απώλεια εξυπηρέτησης των πολιτών από τις λειτουργίες του ΟΑΕΔ, που σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση θα πρέπει από 27/8/2015 να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ, πλην της αρμοδιότητας της πρώτης καταγραφής των ανέργων που γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία, εκτός εάν υπάρξει η τοποθέτηση ηλεκτρονικού ανταποκριτή κατόπιν σύμβασης του ΟΑΕΔ με τον εκάστοτε Δήμο.

Τϊθεται λοιπόν και πάλι το ερώτημα: Ποια σκοπιμότητα υπηρετεί η άρνηση του Δημάρχου της Μήλου, σε αντίθεση μάλιστα και με τον κοντινό Δήμο Κιμώλου, να ορίσει υπάλληλο του δήμου ως ανταποκριτή του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Μήλου να υποχρεώνονται σε μετακίνηση στη Σαντορίνη, όπου έχει μεταφερθεί η συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

Μετά λοιπόν τα παραπάνω, γίνεται φανερό ποια αξιοπιστία έχει η δήθεν αγανάκτηση του Γ. Βρούτση που εγκαλεί με την Ερώτηση του στη Βουλή την κυβέρνηση, γιατί έκλεισε το υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Μήλο και γιατί υποχρεώνονται οι άνεργοι της Μήλου να ταξιδεύουν στη Σαντορίνη.

Απύθμενο το θράσος σας και η υποκρισία κ. Βρούτση.

 

26/10/2015

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή