29 Μαρτίου, 2024

Διήμερη εκδρομή στην Πολύαιγο με τον “Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου”

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου  ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου, διοργανώνει  εκδρομή στην Πολύαιγο με διανυκτέρευση στο μοναστήρι της Παναγίας.

Το νησί της Πολυαίγου (Υπόλοιβος), το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί στην Ελλάδα μας περιμένει με μια απίστευτη ομορφιά , ιδιαίτερα στις παραλίες του.  Η εκδρομή είναι διαφορετική από κάθε άλλη. Μας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία αλλά έχει και την δυσκολία ότι πάμε για διαμονή και διανυκτέρευση με ελεύθερο κάμπινγκ σε έναν ακατοίκητο τόπο, εκτός από τον κτηνοτρόφο που ζει εκεί.

 Η αναχώρηση θα είναι στις 9.30 πμ το πρωί του Σαββάτου με την παντόφλα από τα Πολλώνια. Με την άφιξη μας στην Κίμωλο θα μας παραλάβει το σκάφος του Βαγγέλη Χειμώνα που θα μας μεταφέρει στην Πολύαιγο. Από την παραλία μέχρι το μοναστήρι θα περπατήσουμε 15 περίπου λεπτά σε βατό χωματόδρομο.

  Η επιστροφή θα γίνει γύρω στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής από Πολύαιγο στα Πολλώνια με το σκάφος του Βαγγέλη Χειμώνα.

Η διανυκτέρευση το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει στα κελιά του μοναστηριού όπου υπάρχουν λίγα ντιβάνια( γύρω στα 6) και  πολλά υποστρώματα (γύρω στα 40 ). Όσοι θέλουν μπορούν  να κοιμηθούν με υπνόσακο στην στρωμένη με τσιμέντο αυλή της εκκλησίας.

Τα  φαγητά (ένα  το Σάββατο και ένα την Κυριακή) θα καλυφθούν από τον Πέτρο Μαριάνο που είναι κτηνοτρόφος στην Πολύαιγο, μοναδικός κάτοικος του νησιού. Θα είναι κατσίκι μαγειρευτό και τυριά δικά του.

     Επειδή ο κτηνοτρόφος της Πολυαίγου δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει άλλες προμήθειες εκτός από το κρέας και τα τυριά ο καθένας μας πρέπει να φροντίσει να έχει μαζί του, ανάλογα και με τις προτιμήσεις του, προμήθειες τροφίμων, νερού και ποτών  τόσο για το πρωινό όσο και για τα συμπληρώματα στα άλλα γεύματα. |Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε κάποια σημαντικά  : Νερά ( απαραίτητο η ποσότητα νερού που κρίνει ο καθένας ότι χρειάζεται  για δύο μέρες. Προτείνουμε ως ελάχιστη ποσότητα τα 4 μπουκάλια του 1,5 λίτρου), Ντομάτες και αγγούρια για σαλάτα, Φρούτα, Τσίπουρο, Ούζο, Μπύρες, Κρασί, Καφέ ελληνικό ή έτοιμους καφέδες από το εμπόριο, Ψωμί, Ξηροί καρποί, Σνάκ. Ο καθένας παίρνει μαζί του ότι θέλει από αυτά με το νερό να είναι απαραίτητο. Επίσης απαραίτητο είναι το χαρτί τουαλέτας,  και ένα φακό .  Καλό θα είναι να πάρει μαζί του όποιος έχει λάμπα θυέλης για κατασκήνωση , γκαζάκι για τον πρωινό καφέ και σακούλες σκουπιδιών. Οι προμήθειες θα μεταφερθούν από το σκάφος στο μοναστήρι με το τρακτέρ του Π.Μαριάνου.

Οι  συμμετέχοντες στην εκδρομή μπορούν να :

  • Συμμετέχουν την Κυριακή  στην πεζοπορική διάσχιση της Πολυαίγου από την Παναγιά στο Φάρο. Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί εφ’ όσον υπάρξουν συμμετοχές και επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες την παραλαβή των πεζοπόρων με το σκάφος του Β. Χειμώνα από την παραλία του Φάρου την Κυριακή το απόγευμα . Είναι μέτριας δυσκολίας, διάρκειας περίπου 4.30 ωρών. Οι πεζοπόροι πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αρκετό νερό (2 μπουκάλια του 1,5 λίτρου) και ξηρά τροφή.
  • Συμμετέχουν σε μικρότερης διάρκειας πεζοπορίες της επιλογής τους στην περιοχή που θα γίνει η αποβίβαση από το σκάφος.
  • Παραμείνουν στο μοναστήρι και να κατεβαίνουν, αν θέλουν, στην εξαιρετική αμμουδιά της παραλίας που θα αποβιβαστούμε. ( απαραίτητο το μαγιό, η πετσέτα και το αντηλιακό !)

Απαραίτητος εξοπλισμός  για όσους μετέχουν στην εκδρομή :

  • Υπνόσακος ( Sleping bag ).  Αν δεν υπάρχει υπνόσακος οπωσδήποτε σεντόνια και μια κουβέρτα. Σακίδιο ώμου μέτριας χωρητικότητας, Μπότες και παντελόνι μακρύ σκληρό  για όσους κάνουν πεζοπορίες, Νερό, λίγα τρόφιμα(ξηροί καρποί, σάντουιτς, φρούτα ιδιαίτερα για όσους κάνουν την πεζοπορική διαδρομή για το Φάρο.)

Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 50 Ευρώ το άτομο για την πληρωμή του σκάφους και των φαγητών στον Π. Μαριάνο .

Ανώτατος αριθμός συμμετοχών τα 25 άτομα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή βράδυ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6978585487

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου

 

Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γραμματέας

Γ. Μάλλης                                                                                              Α. Τρίμης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή