Το ταλέντο των Μηλιών αθλητών στίβου κερδίζει την αδιαφορία των υπεύθυνων

Νέες επιτυχίες για τους Μηλιούς αθλητές σε αγώνες κλειστού στίβου στο Σ.Ε.Φ.

    Μπορεί οι υποδομές και οι συνθήκες προπόνησης να είναι πλήρως αποκαρδιωτικές στο νησί μας  για τους αθλητές  στίβου  αλλά με καθημερινό μόχθο και θυσίες μερικά ταλαντούχα παιδιά  συνεχίζουν να φέρνουν μοναδικές, απίστευτες   επιτυχίες  σε πείσμα της γενικής αδιαφορίας!!.

Πολύ καλή παρουσία και ατομικά ρεκόρ από τους  Μηλιούς αθλητές που αγωνίστηκαν   στην ημερίδα κλειστού στίβου που έγινε το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην ημερίδα στίβου που διεξήχθη το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ πήραν μέρος περισσότεροι από 1.200 αθλητές και αθλήτριες από σωματεία του ΣΕΓΑΣ από κάθε μεριά της Ελλάδας.

Ο Ντούλας Χρήστος του ΑΟ Μυκόνου και  οι αθλήτριες του Πανναξιακού Μαρία Καβαλιέρου και Μαρία Μάλλη κατάφεραν να διακριθούν και να σημειώσουν μάλιστα  πολύ καλές επιδόσεις.

Ειδικότερα,  ο Ντούλας Χρήστος  (γενν. 2002) με σπουδαία κούρσα  στα 60μ με εμπόδια σημείωσε χρόνο 9,11 κερδίζοντας  πολύ εύκολα την πρώτη θέση, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο  στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου  στα 100μ με εμπόδια . Να θυμίσουμε ότι ο Χρήστος ήταν  νικητής και στους αγώνες κλειστού στίβου στον Άγιο Κοσμά.

Η  Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα σε μήκος  Καβαλιέρου Μαρία (γενν.2002), έτρεξε στα 60μ με εμπόδια της κατηγορίας των πκ α, και τερμάτισε 2η στη γενική κατάταξη, πετυχαίνοντας την πολύ καλή επίδοση 9,20.   Η Μαρία   η οποία  στο άλμα σε μήκος ήταν η νικήτρια σε τρείς αγώνες κλειστού στίβου την τρέχουσα περίοδο ήταν να αγωνισθεί και στο μήκος πκ α αλλά δεν της επετράπη να κάνει δεύτερο αγώνισμα επειδή ήδη είχε αγωνισθεί στο αγώνισμα των εμποδίων. Η παραπάνω απόφαση των αρμόδιων  στέρησε  από την αθλήτρια μας μια ακόμη νίκη δεδομένου ότι έχει και την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα με 5,58.

    Η ανερχόμενη αθλήτρια των εμποδίων  Μάλλη Μαρία η οποία στοχεύει να αποτελέσει την διάδοχο κατάσταση  στην κατηγορία πκ α της Μαρίας Καβαλιέρου μιας και είναι και μικρότερη (γεν.2003) αγωνίσθηκε με μεγάλη επιτυχία στα 60μ με εμπόδια και  με νέο ατομικό ρεκόρ με χρόνο 10,22 κατετάγη 7η σε μια κούρσα   με αθλήτριες που  πολύ πιθανόν θα αποτελέσουν την τελική σειρά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος το καλοκαίρι.

    Είναι απίστευτο και ακούγεται ως αστείο  να συζητάμε ότι οι πιο ελπιδοφόροι αθλητές,   το μέλλον των εμποδίων  στην κατηγορία ππ α – πκ α είναι αθλητές από την Μήλο!!!  

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αθλητές μας αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα με τις προπονήσεις τους λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών που έπληξαν το νησί μας από την περίοδο των εορτών και για 40 περίπου ημέρες.

Οι πολλές «χαμένες» προπονήσεις από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους ήταν και ο κυριότερος λόγος που δεν συμμετείχαν στους εν λόγω αγώνες περισσότεροι Μηλιοί  αθλητές.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για τις επιδόσεις τους και ας φιλοτιμηθεί επιτέλους κάποιος από τις αρχές να δώσει λύσεις για βελτίωση των συνθηκών προπόνησης σε όλους αυτούς που μοχθούν καθημερινά σε αυτόν τον απαράδεκτο Στίβο  του Δημοτικού σταδίου Μήλου.

Καλό το… Θεαθήναι,  οι εκδηλώσεις  τα καρναβάλια,  τα πανηγύρια αλλά ας ασχοληθεί σοβαρά  και κάποιος με τον αθλητισμό σε αυτό το νησί. Η εικόνα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι αποκαρδιωτική. Εικόνα πλήρους απαξίωσης για την προσπάθεια  αθλητών που αναζητούν υποτυπώδεις υποδομές για να προχωρήσουν.  Ανάμεσα στους αθλητές που γυμνάζονται καθημερινά και προβάλλουν το νησί μας  υπάρχουν παιδιά που έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές Ελλάδος !!!!!! χωρίς την παραμικρή βοήθεια.

Περικλής Καβαλιέρος.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ