Πρόσκληση για τη συμμετοχή στο συνέδριο Υγιών Πόλεων στη Μήλο

Πρόσκληση συμμετοχής επικοινωνίας.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., www.eddyppy.gr )  πιστοποιημένο Εθνικό Δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (W.H.OHealthy Cities Network) για τη χώρα μας, διοργανώνει το

 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του, στις  8 και 9 Ιουλίου 2016 στη Μήλο, με κεντρική ιδέα την Συμβολή των Δήμων στην Πρόληψη και Διατήρηση της Υγείας των πολιτών.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) ειδικεύεται σε προγράμματα Προαγωγής Υγείας και συντονισμού Προσυμπτωματικού Ελέγχου, ιδίως για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καθώς και ανάπτυξης τοπικών πολιτικών Υγείας σύμφωνα με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ.

Το Δίκτυο σήμερα αριθμεί 184 Δήμους – μέλη πανελλαδικά, ενώ από το 2010 αποτελεί τον Πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Εθνικό Δίκτυο για τη πρόληψη και τη προαγωγή της υγείας στη χώρα.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ευρύτερη διάδοση και προώθηση του μηνύματος της πρόληψης για τη ποιοτική διατήρηση της υγείας των δημοτών, ώστε αυτή να καταστεί καθημερινή πρακτική σε όλες τις πτυχές της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής, η συνέχιση και βελτίωση των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου που εφαρμόζονται στους Δήμους μέλη του Δικτύου, καθώς και η ανάδειξη και υιοθέτηση νέων προτάσεων στον σχεδιασμό τοπικών πολιτικών για την υγεία σύμφωνα με τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Προβάλλεται η προστασία της δημόσιας υγείας με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ιδιαίτερα στους ανασφάλιστους συμπατριώτες μας οι οποίοι αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς καθημερινά, λόγω της κρίσης και της συνεχιζόμενης ύφεσης.

Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των δημοτών και να σχεδιάζει δράσεις για την Υγεία με ολοκληρωμένη πολιτική πρόληψης σε κάθε τοπική κοινωνία ως τρόπο ζωής.

Στο ετήσιο Συνέδριο του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. συμμετέχουν:

–          Εκπρόσωποι από την Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο,

–          Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα,

–          Εκπρόσωποι από Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς Υγείας,

–          Στελέχη και συνεργάτες των Δήμων που πλαισιώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής Υγείας,

–          Επιστήμονες Υγείας (Ιατροί, Φαρμακοποιοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Φυσικοθεραπευτές, Νοσηλευτές, Επισκέπτες Υγείας κ.α.).

 

Τη Διοργάνωση τιμούν με την παρουσία τους διακεκριμένοι Ομιλητές, Επιστήμονες Υγείας, οι οποίοι αναπτύσσουν θέματα που αφορούν κυρίως την Πρόληψη για την Υγεία και το Περιβάλλον, ενώ παρουσιάζονται επιλεγμένα Κοινωνικά Προγράμματα που εφαρμόζονται στους Δήμους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου  Οργανισμού Υγείας για τις Υγιείς Πόλεις.

Το Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων αποτελεί πάντοτε ένα σημαντικό γεγονός τοπικής αλλά και εθνικής εμβέλειας.

Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντική ευκαιρία προβολής αλλά και διάδοσης του μηνύματος ότι η γνώση μπορεί να παράγεται και να διαχέεται από κάθε περιοχή της Ελλάδας μας. Επιπλέον, με αυτό το τρόπο, τα μηνύματα αλληλεγγύης των Υποστηρικτών και των Χορηγών μας θα ακουστούν από τη μια άκρη στην άλλη της Ελληνικής κοινωνίας της αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, καθώς ένας απ’ τους σημαντικότερους στόχους του Συνεδρίου είναι η Ενημέρωση του Κοινού και η Προαγωγή της Υγείας, θεωρούμε ότι μπορείτε να αποτελέσετε έναν από τους συνεργάτες υποστηρικτές της φετινής Διοργάνωσης προβάλλοντάς την στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας / ραδιοφώνου /τηλεοπτικού καναλιού σας και θέλουμε να ζητήσουμε την υποστήριξή σας ως Χορηγός Επικοινωνίας λαμβάνοντας τα ακόλουθα ανταποδοτικά οφέλη:

Ανταποδοτικά Οφέλη Χορηγού Επικοινωνίας:

 • Λογότυπο στο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό επικοινωνίας του Συνεδρίου:
  • Πρόσκληση / Αφίσα / Banners
  • Πρόγραμμα
  • Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα
  • Τελικό υλικό Συνεδρίου που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο με το πέρας των εργασιών, στην περιοχή Χορηγών
 • Έντυπο στην τσάντα Συνέδρου
 • Αναφορά σε Δελτία Τύπου

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω συζήτηση των ανταποδοτικών οφελών.

Σε αναμονή της απάντησής σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση που τυχόν χρειαστείτε.

Μαρούσι, 22 Ιουνίου 2016

Με εκτίμηση

Σωτήρης Παπασπυρόπουλος

Διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ

Τηλ. 210-8067888

info@eddyppy.gr

 

SHARE