Μεγαλοπρεπής ο εορτασμός της Παναγίας Χρυσοπηγής Σίφνου (Photos)

Για ακόμη μία χρονιά η Aegean Speed Lines τίμησε την Παναγία Χρυσοπηγή , μεταφέροντας με το SPEEDRUNNER3 την εικόνα από το λιμάνι των Καμαρών στον Ιερό βράχο. Εκεί περίμεναν την αγία εικόνα οι  Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Μεσογαίας κ. Νικόλαος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, εκατοντάδες προσκυνητές από τη Σίφνο και τα γύρω νησιά.

Μετά την αποβίβασή της, δια χειρών του Πανηγυρά, η ιερά Εικόνα μετεφέρθηκε στον Ιερό Ναό υπό τους παιάνες της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, διά χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας κ. Νικολάου, ο οποίος προεξήρχε του αμέσως μετά τελεσθέντος Πολυαρχιερατικού Εσπερινού και εκήρυξε το θείο λόγο.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Βρούτσης και Συρμαλένιος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος κ.Σταμάτιος Ράπτης, οι Δήμαρχοι Σίφνου, Σερίφου και Μήλου, ο Έπαρχος Σίφνου-Μήλου, η νεοεκλεγείσα Έπαρχος κυρία Χωριανοπούλου, η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Σίφνου κυρία Μ. Ναδάλη, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος κ. Γκύζης, ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Λιμενάρχης Μήλου, ο Λιμενάρχης Σίφνου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλης, οι Πολιτευτές των Κυκλάδων κυρία Αικ. Μονογυιού και κ.κ. Βακόνδιος, Φόρτωμας και Καφούρος, και πλήθος πιστών.


Μετά το πέρας του Εσπερινού, παρετέθη σε όλους Μοναστηριακή δοχή.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους Ιεράρχες και τον πιστό λαό για την παρουσία τους και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης Αρχιμ. Ιωαννίκιο, και τον συνεργό του Αρχιμ. Αγαθάγγελο για την κοπιώδη προετοιμασία και άψογη διεξαγωγή της Πανηγύρεως.

imsyrou.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ