Φάμελλος: Μέχρι τον Απρίλιο του 2018 οι τελικοί δασικοί χάρτες -Τι ισχύει για Μήλο

«Σε 8 μήνες από τις 7 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους δασικούς χάρτες. Το Σεπτέμβριο θα έχουμε νέα ανάρτηση με άλλο ένα  17% της επιφάνειας της χώρας με την Κεντρική Μακεδονία και την Αττική». Αυτό τόνισε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική ζώνη της ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. Μάλιστα κάλεσε τους ενδιαφερόμενους σε αυτές τις περιοχές να είναι έτοιμοι να ελέγξουν τις σχετικές αναρτήσεις ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία
Ο αναπληρωτής υπουργός παράλληλα αναφερόμενος στους ήδη αναρτημένους χάρτες, ανάμεσά σε αυτούς και οι χάρτες για τη Μήλο, είπε ότι μετά τις 7 Σεπτεμβρίου δε θα δοθεί άλλη παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών. Σημειώνεται ότι στις 25/7 το υπουργείο Περιβάλλοντος κατέθεσε με τροπολογία παράταση στη σχετική προθεσμία που έληγε  την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε τότε: Η παράταση σκοπεύει να δώσει επαρκή χρόνο σε όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε να εξαντλήσουν εντός του Αυγούστου και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός που υπάρχει στις αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού.

Ταυτόχρονα, δίνει επιπλέον χρόνο στους αγρότες και τους καλλιεργητές που επιδοτούνται να μαζέψουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την υποβολή των αιτήσεων (παύει να ισχύει η 31/8/2017 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων και μετατίθεται στις 7/9/2017), ενώ διευκολύνει και τους κατοίκους εξωτερικού που θα βρίσκονται αυτή την περίοδο στη χώρα μας για καλοκαιρινές διακοπές να ρυθμίσουν τυχόν εκκρεμότητές τους με τους δασικούς χάρτες.

Και, βέβαια, η νέα παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών παρέχει ένα τελευταίο προς αξιοποίηση περιθώριο στους Δήμους, προκειμένου να υποβάλουν τα όρια των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, αποφεύγοντας τη δημιουργία προβλημάτων στους πολίτες των Περιφερειών τους.

Τονίζεται ότι η 7η Σεπτεμβρίου 2017 είναι καταληκτική ημερομηνία, τόσο για τους κατοίκους της Ελλάδας, όσο και αυτούς του εξωτερικού.

Ειδικότερα, έως τη λήξη της παράτασης, στις 7 Σεπτεμβρίου, δίνεται το περιθώριο χρόνου για την χρησιμοποίηση των παρακάτω εργαλείων:

Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη

Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στον χάρτη

Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ.

Οριοθέτηση επί του χάρτη από τους Δήμους των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων.

Aftodioikisi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ