Σε νέα φάση η υπόθεση της αφαλάτωσης στη Μήλο

Mετά από μια τρίωρη δραματική συνεδρίαση χθές Τετάρτη 17 Ιουλίου το θέμα της αφαλάτωσης μπαίνει σε νέες βάσεις. Η ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε μετά από μακρά περίοδο απουσίας εκπροσώπων της στο δήμο Μήλου, χθές είχε εντυπωσιακή παρουσία με τους κ.κ Λάμπρου, Ράλλη και Υφαντή αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποδέχθηκε την “κατηγορία” για το κίτρινο και ακατάλληλο νερό που φθάνεις στις βρύσες των καταναλλωτών όλου του νησιού.

Άλλοι παράγοντες και γνώστες του θέματος κατέθεσαν ότι το νερό είναι διαβρωτικό και όχι πόσιμο. Κάτω από αυτές τις προυποθέσεις η ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε, αποδέχθηκε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον δήμο Μήλου και από “μηδενική βάση” να συζητήσουν όχι μόνο για την ποιότητα του νερού αλλά και την τιμή του.

Ο δήμαρχος κ. Δαμουλάκης πρότεινε και έγινε αποδεκτό, η ΕΥΔΑΠ νήσων να ανάλαβει το ρόλο του τεχνικού συμβούλου του δήμου Μήλου στα θέματα ύδρευσης. Κυρίαρχο θέμα στην επαναδιαπραγμάτευση μεταξύ των δυο πλευρών η οποία θα αρχίσει σε χρόνο και τόπο που θα οριστεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου θα είναι το θέμα του προσδιορισμού της τιμής του νερού ανά κυβικό αλλά και το ύψος της οφειλής του δήμου Μήλου προς την εταιρεία.

Στην χθεσινή συνεδρίαση εντύπωση προκάλεσε, άλλη μια πρόταση του κ. Δαμουλάκη που έγινε δεκτή από το συμβούλιο ομόφωνα. Πρόκειται για αυτή που αναφέρεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος και άλλων εταιρειών που δραστηροποιούνται στον τομέα της αφαλάτωσης.

Μάλιστα χθες μίλησε και έδωσε πληροφορίες για αφαλατωμένο νερό ο κ. Πολυκράτης ο οποίος εκπροσωπεί γερμανική εταιρεία. Ο κ. Πολυκράτης τόνισε ότι το νερό που μπορεί να προσφέρει η εταιρεία του είναι απόλυτα κατάλληλο για πόσιμο, το ονόμασε αποσταγμένο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ