Πιο κοντά η Μήλος με την Κίνα μετά την συνάντηση στο νησί μας

Έστω και καθυστερημένα ο δήμος Μήλου με δελτίο τύπου, χθες 12 Νοεμβρίου ενημέρωσε τους δημότες για την εκδήλωση που έγινε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο νησί με επίκεντρο την ανάπτυξη της ελληνοκινεζικής φιλίας. Την εκδήλωση οργάνωσε  η πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα και ο δήμος Μήλου. Το Μilos Voice ήταν το μόνο μέσο επικοινωνίας του νησιού που κάλυψε με πλούσιο ρεπορτάζ όλο το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 Για την συνάντηση Μήλου – Κίνας ο δήμος Μήλου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Μήλου με την Πρεσβεία της Λ.Δ. της Κίνας στην Ελλάδα, με τίτλο «Κίνα & Ελλάδα: Σχέσεις Φιλίας και Συνεργασίας» το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας του Δήμου μας για διείσδυση στην πολλά υποσχόμενη κινέζικη τουριστική αγορά.

Με άρωμα Κίνας, η Μήλος για δύο ημέρες έγινε το σταυροδρόμι δύο χωρών, δύο λαών με πολλά κοινά στοιχεία αλλά και με μεγάλη προσφορά στη γέννηση του πολιτισμού σε Δύση και Ανατολή αντίστοιχα.

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ», ο Πρέσβης της Κίνας κ. Qiwen Du εντυπωσίασε το κοινό τόσο με την ενδιαφέρουσα παρουσίαση του αλλά κυρίως με την αγάπη του και τις γνώσεις του για την Ελλάδα αλλά και με την έκδηλη  πρόθεση του να συνδράμει ώστε το νησί μας να αποτελέσει έναν αναγνωρίσιμο και ξεχωριστό τουριστικό προορισμό για τους κινέζους.

Στην αποστολή του Κινέζου πρέσβη συμμετείχαν πολλοί και σημαντικοί τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από την Κίνα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νησί μας και να συζητήσουν με τουριστικούς πράκτορες της Μήλου, σε συνάντηση εργασίας (B2B) που διοργανώθηκε πριν την εκδήλωση του Σαββάτου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκδήλωση αυτή έδειξαν τόσο τα ελληνικά όσο και  τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με ποικίλες αναφορές, μερικές από τις οποίες βρίσκονται παρακάτω:

(http://news.xinhuanet.com/english/china/2013-11/11/c_132876353.htm / http://www.chinadaily.com.cn/xinhua/2013-11-11/content_10549269.html / Καθημερινή 8.11.2013).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλάδας  – Κίνας, που εκπροσωπήθηκε από τους Αντιπροέδρους του κ. Κόντο Ελευθέριο και κ. Κουσκούκη Κωνσταντίνου.

Ο Δήμαρχος Μήλου ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης  και ιδιαιτέρως το Συνεδριακό Κέντρο, την χορηγό εταιρία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ και τους συνεργάτες του στο Δήμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ